Това стана ясно от доказателствата, представени от прокурора пред Апелативния съд в Пловдив, който разгледа мярката за неотклонение на 26-годишния шофьор, съобщиха пловдивските сайтове "Трафик Нюз" и "Пловдив 24".

Днес по искане на прокуратурата е била взета и книжката на Трайков и той вече е без свидетелство за управление на МПС.

"Искам да изкажа моите съболезнования на всички пострадали в тази ужасна трагедия. Искаше ми се да не се бе случвала. Готов съм да си понеса последствията за нея. Това е, което имам да кажа", заяви в съдебната зала обвиняемият.

Пред Съдебната палата пък се бяха събрали роднини на една от жертвите - 44-годишната Виолета. Те протестираха с плакат "с надпис: "Алкохол + Незачитане на закона + Бясна скорост = 3 убити = 4 сираци = Свобода???"

"Това е единственото правилно решение другото е нелогично, защото са отнети три човешки живота. Ние искаме справедливост и всеки да понесе наказанията за деянията си, защото по този начин ще има ред и няма да се случват подобни неща по пътищата" , каза Торос Торосян, близък на жертвата Виолета Стоянова. Той добави, че това са три почернени семейства.

Апелативните магистрати решиха да отменят определената от първата инстанция парична гаранция в размер на 15 000 лв. Любомир Трайков беше задържан още в съдебната зала пред очите на родителите му и отведен в ареста.

Адвокатите на обвиняемия изтъкнаха, че той е с чисто съдебно минало, не се е укрил и е съдействал на разследването.

"Свидетели сме на нещо безпрецедентно. В случая има изключителен, силен медиен и обществен натиск. Разбираме колко е тежко на семействата на загиналите, но да не забравяме и Любомир и семейството му, за които това също е много тежко", заяви адвокат Михайлов.

Определението на Апелативен съд - Пловдив е окончателно и не подлежи на обжалване.

Катастрофата стана на 18 ноември на кръстовището на пловдивския бул. "Руски" и ул. "Ген. Данаил Николаев". 26-годишният Любомир Трайков, който е син на известен пловдивски транспортен бос, помете с лекия си автомобил "Ауди А7" друга кола - "Пежо 405". На място загинаха 46-годишният шофьор на пежото Атанас Ламджиев и 44-годишната Виолета Стоянова. Двамата оставиха 4 деца сирачета.

В събота в УМБАЛ "Св. Георги" почина 23-годишната Полина Караиванова, която е седяла на задната седалка на пежото-ковчег. Младата жена бе в мозъчна смърт след инцидента и нямаше шанс за живота й. Погребението на Полина е днес в родния й град Търговище.
Единственият оцелял е 27-годишният приятел на Полина - Димитър, който е племенник на Атанас Ламджиев. Младият мъж е с множество травми, но опасност за живота му няма.

Пристигналите на място полицаи са установили, че Любомир Трайков е седнал зад волана след употреба на алкохол. Пробата му показала 0,67 промила. Обвиняемият е санкциониран и 12 пъти за нарушения на пътя - 5 за превишена скорост.