Съдът върна в ареста шофьора, убил трима в Пловдив

26-годишният Любомир Трайков е карал с 94 км/ч. в нощта на жестоката катастрофа с 3 жертви, станала на бул. "Руски" в Пловдив. Съдът го върна в ареста.

Обратно в новината

Коментари - Съдът върна в ареста шофьора, убил трима в Пловдив | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тук съм ЗА ! Да издържа децата до навършване на пълнолетие . И това не е наказание, това е дълг . Да помниш дълги години, какво си сторил . Всичко друго : съдилища, петгодишен процес, условна присъда, разкаяние са бошлаф работа !

Брой жертви на пътя 2015: BG: 708 CH: 253 Брой автомобили на пътя (регистрирани) 2015г.: BG: 4 130 195 CH: 5 900 000 По новият закон в СН при подобни случаи (с повтаряне на нарушение за превишена скорост или алкохол/дрога) книжката се отнема за постоянно до изкарване на нова след психотест или завинаги, застраховката плаща на жертвите и си иска парите обратно от виновния, колата се конфискува и продава на търг, а парите влизат в държавната каса и се лежи в затвора от 1-4 години дори без да има жертви или катастрофа.

кво е тва ,,сн''?

Още от сутринта след катастрофата ... че кръвната му проба е 0,62 признаването му лично от него че е пил "само" 2 чаши вино ... нищо не се казва за тест за наркотици ... а днес ...ЧЕ Е КАРАЛ С 94 км/ч ?!?! За сега единственото ВЯРНО ,но и страшно ТЪЖНО Е : - че има 3-ма загинали - един тежко ранен - 4 деца ,невръстни ....СИРАЧЕТА... Не съм от Пловдив ,не съм запознат детайлно с особеностите на това кръстовище ,но от пребогатия си опит като водач (38 години с над 1,5млн.км),мога сериозно да се усъмня с досегашните заключения ,както за кръвната проба ,така и за скоростта ! С такава съвремена кола като Q7 на AUDI,дори и с 100 ,да не можеш ако не да спреш ,поне да намалиш сериозно ,да маневрираш в ляво/дясно ... Понеже имам сериозен опит със соц автомобили (които днес все по -рядко се срещат ),готов съм да се хвана на бас ,че дори с една що-годе запазена "ЛАДА" , на същото място ,с тази скорост , дори на две чаши вино (както казва) ,дори на моите 58 години ,бих направил така , че дори и да се стигне до удар , остатъчната ми скорост ,няма да е повече от 30-40 кмЧ , а при такава със СИГУРНОСТ ПОРАЖЕНИЯТА щяха да бъдат най-много намачкани ламарини ! Точно на неговата възраст имах подобен случай ,когато "гонейки " зеления светофар на едно кръстовище ,бях набримчил ладата до 100-ка ,един "чичо" (тогава на днешната ми възрас) ,който чакаше за ляв завой ,явно не прецени скоростта ми ,тръгна ,уплаши се и изгаси "москвича" напречно пред мен ... над 20 метра гуми оставих на асфалта ,виждайки ,че го удрям странично ,просто пуснах спирачката и избягах рязко в ляво ,минавайки на сантиметри от задната му броня ...

Най-вероятно ги е блъснал с 94 км/ч, а след употреба на алкохол и други, също толкова вероятно катастрофата е станала без спирачен път. Иначе не мога да си представя ново ауди висок клас при натискане на спирачки с всичка сила да не спре.

Ако има правосъдие в България този келеш трябва да лежи максимума по закон тоест 15 години без право на обжалване. Оставил е три трупа на пътя, пиян с предостатъчно други наказания преди това. Употребявал е и наркотици. Да, ама не само той е трябва да е на пангала. Защо не му е отнета книжката след като има толкова провинения преди да убие трима човека. Кой в КАТ Пловдив и защо не си е свършил работата. Къде се крие сега тази съдийка , която го пусна под гаранция от 15000 лева. Ако беше духнал зад граница тя каква отговорност щеше да понесе, а и какво значение има дали е духнал или не. Тя е оценила човешки живот на 5000 лева, което е срам за цялата ни съдебна система. На момента трябва да излети от нея и да и се търси съдебна отговорност за начина по който е процедирала, защото мирише на корупция, та се къса от този случай. И още нещо. Бъдете сигурни, че мярката му е променена само и единствено заради повишения интерес към делото, а не заради повечето морал в Апелативния съд. На тези съдии в състава му не им пука повече за убитите отколкото на съдийката постановила гаранция от 15000 лв. , те част от цялата тази прогнила кочина наречена български съд.

Само докато се разбере, ще има ли нови избори. Ако има - докато минат. Ако няма, ще бъде освободен незабавно. На роднините на жертвите ще бъде поискана кръвнина, че момчето се е притеснило, като ги е прегазило.

"Разбираме колко е тежко на семействата на загиналите, но да не забравяме и Любомир и семейството му, за които това също е много тежко", заяви адвокат Михайлов." милион адвокати на дъното на морето - едно добро начало

Законите в България са писани с умерени наказания, защото се знае, че тълпата в страната е кръвожадна, страхлива и затова жестока. Форумът е типичен пример - все са им малки наказанията, искат още - доживот, разстрел, и малко им се вижда. Идиотия с две думи, и при това задължително в условията на произвол. Законът им виновен, че не позволява на паплачта да си излее животинското чувство на омраза.

Законите са ни добри, но се прилагат меко. Смекчаващи вината обстоятелства, не всички членове, не се вземат предвид утежняващите обстоятелства и във всички случаи се налага долната граница на наказанието.

Просто различни са проблемите. Като цяло си прав за "законите ни са добри". Важното е че се прилагат избирателно, според имуществото на обвиняемия. Но това не е проблем на писането на закона, а на прокуратура, милиция, съд. Всичко в случая започва от КАТ, които събират доказателства на място и ... "отнемането на предимство", което се тиражира и във форума, вече като оневиняващо обстоятелство, макар и несъществуващо, поради превишената скорост. Несъобразена скорост, отнемане на предимство - това на първо място произтича от КАТ.

Пежото е отнело предимство. Ако шофьорът на аудито не бе пил 2 бири, виновен щеше да е именно шофьора на пежото. Седенето в ареста няма да върне мъртвите.

Когато някой е със 100км в час, в града, не можеш нито да му дадеш, нито да му отнемеш предимство. Той вече е извън закона и извън нормалните очаквания и реакции. Със 100км в час, вече потенциален терорист камикадзе.

При 94 км/ч отнемане на предимство няма. Седенето в ареста ще предотврати други такива случаи!

При 50 км/ч и такъв ляв завой резултатът за седящия до водача щеше да е същия, а в ареста щеше да е шофьора на Пежото.

"Готов съм да си понеса последствията за нея." - Демек, спазарихме се вече със съдията, за три години условно, които после да намали на година и половина. При първоначално строг режим - само един път седмично на чалготека.

и чак днес му взели книжката???? смешници

Но това е невевоятно-Аз мислех,че той вечепие коктейли на Малдивите или някъде по Мартиника и Гваделупа.Какво се объркало ,че е останал в България,нали съда го изпрати по живо и по здраво с пожелание за лек път

voltar

"Алкохол + Незачитане на закона + Бясна скорост = 3 убити = 4 сираци = Свобода???" И аз това се чудя...

Свобода за "Любчо" - той е младо момче! Животът е пред него - още колко хора може да затрие! Не плачи, "Любчо" - баща ти е невинен!

Фири

Те са ако съм баща на момчето го изкарвам от ареста, продавам целата компания с тировете и бегаме целото семейство у Южна Африка.Каам ви чесно точно тва бих наопраил!

Фири

Мене не ме вбесяват адвокатите. Мене ме ВБЕСНЯВА тъпия закон!!!! Кво, че изиграем едно разкаяние пред съдиите и после че ИЗБЕГАМ!!! За убийство не ТРЕБА да има парична гаранция!!!! Треба АРЕСТ!

Винаги ме вбесяват адвокатите, когато хленчат, колко тежко е на извършителя, все едно страдат повече от семействата на жертвите. А това, че тоя има чисто съд. минало не омаловажава деянието. В този случай синчето може и да съжалява, но това е защото са го хванали, а сега пак го вкараха на топло. Дано да получи най-строга присъда.

Фири

Начи пак да кажем-нещата са много прости а законите на моменти МЕГАТЪПИ. Да не може секой откраднал 3 кокошки да седи у ареста -тва са разходи. Но за УБИЙСТВОИ ТО НА 3-МА ЧОВЕКА кви са тие пменди капели ви еба и римското и пакистанското право? Кой го написа тоо закон!!!! На мене така ми гложди направо, вади ми очите дека е МЕГАТЪП!!! На негова база турчина дека уби 2 ма моториста ИЗБЕГА ОТ СТРАНАТА!!!!

Шило

Разликата знаеш ли каква е? Оня, с трите кокошки може да лежи в ареста и 8 месеца, а момчето, за катастрофата-2 . Закон, баце.

Единственият начин малко да се поспрат простаците на пътя, е отнемането завинаги не само на книжката, но и автомобила му.

като чета думите на адвокатите, ще се разплача направо - чисто съдебно минало, ама 12 санкции за нарушение правилата на пътя. да се надяваме, че 13-та ще е справедлива и вече няма да му е толкова чисто.

Хайде да видим дали този случай щеше да ви е толкова интересен, ако момчето не беше син на богат човек. Загинали в катастрофи в България през 2015 - 706 човека. В градовете редовно се кара с превишена скорост, извън градовете направо е правило. Качват се 5 човека да ги вози пиян на кирка мужик. Хлапета с коли за 500 лева тестват уменията си. Мигачът е екзотика. Оставяш дистанция между колите - задният те изпреварва и се нарежда пред теб. Гуми с 4 мм грайфер са крайно износени, тук по Закон са допустими. Идва ли остър завой, започваме изпреварване. И още, и още. ..и крайният резултат е 706 загинали. Жертва сме на собствената си глупост. Другото са оправдания.

Фири

Богат беден утрепА 3 ма човека как и да го гледаш.

Едно селянче уби 5 деца и избяга. Не го защитавам. Просто констатирам, че с нищо не се различава от останалите.

АМА ТИ НАИСТИНА СИ КУХА ЛЕЙКА.КОЛКО ОТ ТЕЗИ СЛУЧАИ ЗА КОИТО ПИШЕШ СА 3 УБИТИ ОТ ПИЯН ШОФЬОР С 12 САНКЦИИ ПРЕДИ ТОВА.

Ами редовно четем за убити от шофьори без книжка. Такива с няколко пъти отнемана. Като отидеш в КАТ и виждаш опашка от поне 40 човека за актове.

На черният Великденпрез 2011, когато оня пичлигар помете 6 човека медийният интерес не бе по-малък въпреки, че виновника не бе богаташ. Но куха лейка трудно схваща това, а за администраторите на сайта още повече щом са ти избрали коментара.

..и какво като има медиен интерес? Спираме да караме като идиоти? Взимаме си поука? Точно това казвам - 706 човека убити, защото сме говеда, дето не си взимат поука от нищо, освен от ТИР или дърво.

Фири

Начи появиа се некои екземпляре дека ми глерат граматиката. Обаче ако тва дека съм го нбаписал се напраи и че спаднеме катастрофите със 70% без майтап.

Този случай трябва да се разтръби навсякъде и всеки ден да се повтаря. Да гледат всички бабаити и джигити с мощни автомобили и мощни комплекси. Младежи и пубери дето смятат, че са безсмъртни, те и другите около тях. Не бива да се допуска това нещо. Имал глоби за превишена скорост и пак си кара и убива хора. Вземате му книжката, налагате солена глоба господа Кат-аджии???? Това са човешки животи и можеха да бъдат спасени. Децата можеха да имат баща. Сега е късно да гледаме броя на глобите му. Жалко.

Да не забравяме кой кой безплатно представлява жената на убитият шофьор на пежото,и кой я посъветва да му прости и да вземе чек от 3000лв от бащата на убиеца.някой може ли да познае//?

someone

явно това е идеала за възпитание на транспортния бос - баща - да възпита син алкохолик наркоман, трепещ с коли нощем. тези 3 смърти ми говорят как е спечелил парите за фирмата си - има нещо много гнило.

Много тъжна история, но имам чувството, че в бг това е ежедневие :( , цари безкрайно безхаберие и безнаказаност. Преди нколко години един известен бандит(Йоско или нещо такова), пиян и надрусан уби 5 ма на пътя, какво стана с него, в затвора ли е? Съмнявам се :(. Сега предполагам, че пак виновника ще мине между капките. Жалко за хубавата ни страна, жалко и за всички нас.

Ти си пишеш на чист селяндурски език.

Фири

Тва ми е родиня език бе уй сплескан. Кефи ме и си пишем на него. нали разбираш> тогава кво се пенявиш таайба у бастуня?

Мъртвите и простите не страдат - страдат околните! Обаче - редакторите на Дир спят ли, та допускат подобни простотии и цинизми?!

Че тоя младеж е боклук и е виновен, съвмнение няма! Обаче - Ламджиев излиза от забранено място (А. Николаев е еднопосочна в обратна посока!), надали е спрял да се огледа внимателно наляво-надясно, за жената до него се знае със сигурност, че не е поставила предпазния колан (всъщност това я убива!), останалите вероятно също са били без предпазни колани. Много е вероятно Ламджиев да си е спестил и застраховка ГО. Той също е съпричастен - ако го беше блъснал друг шофьор с тежка кола дори с разрешените 50 км, резултатът би бил аналогичен и вината изцяло щеше да е на Ламджиев!

sawo

И какъв е извода тук? Не карайте пили и с превишена скорост, за да не сте виновни после вие за грешките на другите.

Елементарният извод е - пази се сам, та да те пази и Господ! Вероятно всеки от четящите и пишещите тук се е спасил поне веднъж от подобни на тоя младеж потенциални убийци, бидейки предпазлив, а не разчитайки на това, че другият нарушава закона, атой самият е прав. Убитият е мъртъв, дори и да е невинен и връщане няма!

"Искам да изкажа моите съболезнования на всички пострадали в тази ужасна трагедия. Искаше ми се да не се бе случвала. Готов съм да си понеса последствията за нея. Това е, което имам да кажа", заяви в съдебната зала обвиняемият Готов бил да понесе последствията,уж съжалявал за стореното(с триста зора можеше да го чуеш да промълви,че съжалява),но когато баща му внесе 15 хиляди нямаше никакъв проблем да излезе на секундата вместо да заяви че ще остане в ареста до истинска присъда. "Адвокатите на обвиняемия изтъкнаха, че той е с чисто съдебно минало, не се е укрил и е съдействал на разследването" Чисто съдебно минало,но с 12 акта за нарушение на пътя не го прави толкова невинен колкото адвокатите искат да го изкарат.

Както и преди писах, тоя няма какво да го жалим. Пил, над ограничението, седнал зад волана, само за скоростта не познах, предположих, че е около 120, но пак е два пъти над ограничението. Тъжното е, че ако магистратите отдавна бяха приели по-тежки наказания и ако след третото-четвърътото провинение младежа беше полежал 2-3 месеца в пандиза това надали щеше да се случи. Как е възможно в нормалните държави хората да карат по правилата а при нас да се избиваме като кучета? Има един минимален процент от хората, които дори и тежки санкции няма да ги спрат, но може би това момче нямаше да стане убиец ако законите бяха по-сурови. За него тринадесетото нарушение стана фатално и ще го помни цял живот. Но трябва да полежи малко ефективно, защото вече не става въпрос за него ами за следващите любомировци - да знаят, че няма да им се размине! Пет години ефективно(от които ще лежи три), плюс обезщетение на роднините и отнемане на книжката за 7 години, май толкова беше максимума биха били добро начало.

Ей "Мислител" - по неграмотен тъп селяндур не съм срещал по форумите. Май не си ходил редовно на училище в първи клас. Научи се първо на правилен правопис и тогава се яви по форумите. Българският език е за българите а не за неграмотните селяндури.

Сега ще играят пиесата с вината, съжаленията и пр. Присъдата ще е минимална, в някой хайлашки затвор. След година тихо ще е на свобода.

За съжаление у тези, които са над писаните закони битува и убеждението ,че са над законите на физиката. За разлика от писаните те са неотменими и действат независимо от това какво мислим за тях.

един рецидивист, като този трябва да е в затвора. Чисто съдебно минало, но колко нарушения на закона, като всяко едно от тях е можело да доведе до смърт като сега.

12 нарушения... 13-тото с 3 загинали!

целия си 20 годишен стаж на шофьор имам 2 санкции- една за колан и за винетка. Този юнак има 5 за скорост и не знам още колко и за какво. И резултата е налице. За съжаление

Имаш 2 санкции, а не 2 нарушения....

Фири

Казано на прос език за да ме разберете при скорос 100 км у час СИЛАТА НА УДАРА е 4 пъти по-голема от удар при 50 км в час.При 50 км у час трупове немаше да има 100%.

Пет пъти карал с превишена скорост,12 санкции и нарушения,убил трима и те чак СЕГА му отнемат книжката!И трябвало да се помисли и за неговото семейство,което има ПАРИ и с това приключва всичко.Само дето парите не купуват възпитание,обноски,съвест,морал,уважение и любов.Няма как да купят и Божието снизхождение...

Фири

Бе въобще работите са безкрайно прости. Но требат ора.За дисциплинирането на матряла трее строг ЗАКОН и треба чесни неподкупни ОРА които да го прилагат. За съжаление тука законите са лабави и наказанията смешни но НЙА-ЛОШОТО е, че законите не се прилагат.А не се прилагат понеже секи след като наруши закона и го фанат дири НАШИЯ ЧОВЕК или на роднинско-приятелски начала или срещу пари да го отърве.И те тука трее се пипа ЖЕСТОКО.Практиката на ОТЪРВАВАНЕТО ако не спре убийствата на пътя ще продължават, икономиката едвам ще крета и ората ще се изнасат от държавата. НАШИЯ човек у Харманли се оказа сервитьор мъб на депутатка от ГЕРП. Е такъв бастун беше шеф на лагера и видехте кво стана!

За разлика от повечето коментиращи които си коментират без да мислят,аз погледнах картата и какво видях. Идвайки от булевард Руски и взимайки лев завой,пежото е влезло според мене от втора лента.Аудито е идвало от горе по Руски.Преди сблъсъка има пешеходна лента.Според мене водача на пежото е мислил че оня с аудито ще спре на пешеходната.Да но водача на аудито е дал газ вместо да спира.И са се ударили. Не подкрепям никого.Това са замо размисли и страсти.

Пежото идва от път който се качва - тоест в последния момент е изникнал пред аудито.Нямало е никакво време за реакция.

Ами то тогава всеки ден трябва да има катастрофи и убити ТАМ!!! Да те е. ба у загубената пуйка!

Фири

Пепи ако говедото беше карало с 50 щеше а смачка ламарини ма НЕМАШЕ ДА УТРЕПЕ НИКОЙ!

Как ги изчислихте тези 94 и четири, с толкова може да се е блъснал, но с колко е карал? Преди да натисне спирачката

Вината е на бащата, защото е купил на тъпото си синче А7. Аз съм 59, винаги съм работил но не мога да карам такава кола по финансови причини а лайното се ражда и веднага скъпа лимузина. Сигурно и бащата е тъп и е бивша мутра.

12 пъти е санциониран, нашият Байганьостанец, но ето, ПРИЗНАЛ, че му се искало това да не се било случвало 13-я път, а някога да е по-нататък Коматьовските садийки, разстроени, и, обляни в сълзи вече гоуправдали

Има значение за какво е бил санкциониран 12 пъти - то има хора и с по повече санкции ама за паркиране примерно и други дребни нарушения.

Фири

Мдам всъщност конфискация на автомобила и 6 месеца без книжка за 50 км в час над разрешеното у населено место мое и да удари и баровците. Щото те не карат талига за 2 бона.

видетели сме на нещо безпрецедентно. В случая има изключителен, силен медиен и обществен натиск. Разбираме колко е тежко на семействата на загиналите, но да не забравяме и Любомир и семейството му, за които това също е много тежко", заяви адвокат Михайлов. Е колко тежко да му е?! Тежко тежко вино дайте? тежка дрога кока дайте? ТОЛКОВА ЛИ ДА МУ Е ТЕЖКО...... НА ЖИВИЯ БОКЛУК, БЕЗ ЕДНА ДРАСКОТИНА..>ДЕТО Е ЗАГРОБИЛ ТОЛКОВА ХОРА!

А колко тежко е Ауди А7? А колко тежко му беше да настъпва газта от както се е качил на МПС? А колко му е тежко на банковата сметка? Ако има нещо добро в цялата работа е, че вече наистина ще му е тежко, каквото и процесче да му спретнат.

чакай ти да му е тежко. Сега мисли само за собствената си кожа, инстинкта за самосъхранение сработва и няма съчувствие, съпричастност и чувство за вина. Така е при всички. Ако не беше така - досега да се е самоубил от чувство за вина и угризения. Реалността е друга. Затворът не е за превъзпитание, а за да може обществото да изолира опасните индивиди.

Фири

Знаете ли кой е истинския виновник за треагедията? НАШИЯ ЧОВЕК който секи от нас дири след като го фанат у нарушение! Представяте ли как е карало пишлимето? Щом е фанат цели 5 пъти? За него плащането на глоба е като да си запалиш цигара-вади и дава оти тати има пари! На такива още след второто нарушение трее се зима книжката,а ако те фанат да караш без книжка трее ЛЕЖИШ У ЗАТВОРА! Паричните санкции мое и да уплашат некой беднотор но такива с пари нема да уплашат.

"...санкциониран и 12 пъти за нарушения на пътя..." Как може на този човек поне книжката да не е отнета?!

Нещо не ми е ясна цялата работа.Катастрофа се извършва от две коли.Не от една. Ако се четат коментарите ще излезне че никой не е правил нарушенията на шофъора с аудито.Всички карате с под 50 километра.Никой не се е качвал леко пийнал.А бре да се чуди човек в България ли живее или в Швейцария. Доколкото знам,пежото е идвало от втора лента за лев завой и напълно грешно е завил.

Хайде разкажи подробно, има засилен обществен интерес, не може да разчитаме на журналистите.

Там левия завой не е забранен

Бе ти нормален ли си?! Дай да освободим тоя пияния, дето карал със 100 км в час в града и убил 3ма, щото можело ненам си кво?!!! Ами не караме пили с повече от половин бира, и не превишаваме с повече от 10 км/ч. Тоя е бил на 2 водки, и е карал със 100км/ч... И Е УБИЛ ТРИМА! Трябва да се осъди да издържа 4те деца докато завършат на 25 ...

Силен е обществения натиск, защото на хората им писна тази безнаказаност. Американците как са стигнали до "drink drive go to jail"?

Ами разкажи ни, как американците са стигнали до това твърдение ли е, пословица ли е... поговорка ли е.

В много щати може да си пил и пак да караш.Дават ти едни упражнения с които да докажеш колко си адекватен. Първо чети после коментирай.

"санкциониран и 12 пъти за нарушения на пътя - 5 за превишена скорост". Без книжка доживот, 5 години затвор и солидни суми кръвнина за роднините на починалите. Всичко друго е фарс.

Този трябва да бъде линчуван на стадиона, но и 15 години в панделата са добро наказание.