Това стана ясно в съдебната зала на Пловдивския окръжен съд, който гледа мярката за неотклонение на шофьора, съобщиха "Трафик Нюз" и "Пловдив 24".

Инцидентът стана на 18 ноември на кръстовището на пловдивския бул. "Руски" и ул. "Ген. Данаил Николаев". 26-годишният Трайков, който е син на известен пловдивски транспортен бос, помете с лекия си автомобил "Ауди А7" друга кола - "Пежо 405". На място загинаха 46-годишният шофьор на пежото Атанас Ламджиев и 44-годишната Виолета Стоянова, която е седяла на предната седалка. 27-годишният племенник на Ламджиев и 23-годишната му приятелка бяха ранени, като момичето е в критично състояние и лекарите не дават гаранции за живота й.

Пристигналите на място полицаи са установили, че Любомир Трайков е седнал зад волана след употреба на алкохол. Пробата му показала 0,67 промила.

Прокурорът по делото поиска съдът да наложи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Той посочи пред окръжните магистрати, че обвиняемият има 7 административни наказания и 5 пъти е глобяван с фиш за нарушения на Закона за движение по пътищата. Пет от нарушенията на Трайков са за превишена скорост.

Обвинението представи и експертно мнение от сервиз, обслужващ марката "Ауди". По технически данни колата може да развие от 0 до 100 км за 5 секунди. От бул. „Шести септември” до мястото на удара са близо 200 метра, което значи, че аудито е можело да достигне и над 100 км/ч.

Само един свидетел има на катастрофата - таксиметровият шофьор Диян Ганев, който също даде показания пред съда. Той разказа, че аудито на Трайков го е застигнало на бул. „Шести септември”, като без да намали, е влязло в кръстовището с "Руски" и е продължило по булеварда.

По думите на свидетеля колата се е движела в пъти по-бързо от позволените 50 км/ч.

В обясненията си Любомир Трайков обаче казва, че за да се включи в бул. "Руски", първо бил спрял на червен сигнал. Той заявил в разпита, че е карал с около 60 - 70 км, но не бил сигурен. Трайков споменал, че не е имал време да реагира или да направи опит да спре.

Окръжният съд реши да освободи 26-годишния шофьор от ареста срещу парична гаранция в размер на 15 000 лв.

Синът на транспортния бос остави 4 деца сираци