10-годишното дете беше върнато живо и здраво в неделя вечерта след 47 дни в плен.

"Аз смятам, че те са знаели от самото начало, че ще я държат дълго, и са измислили тази стратегия. Когато става дума за толкова малко дете, те са си дали сметка, че не могат дълго да я държат в лошо психическо състояние, което след това се отразява и на физическото", споделя майката.
Разбрала от дъщеря си, че отношението им не е било лошо или грубо, а много нормално. Пазел я мъж с маска.

Първите думи на Лара, когато я видяла, били "Мамо, обичам те!". Момиченцето дори се усмихнало. По думите на майка й, "изглеждало перфектно", малко отслабнало, носело същите дрехи, с които било отвлечено.
"Аз дори мога да кажа, че не очаквах тя да бъде толкова добре. Когато я видях, просто не можех да повярвам. Знаех, че тя е много силна. Но все пак изобщо не очаквах така да се е съхранила", споделя Моника Добринова.
Лара гледала филми и телевизия, но без новините, разказала, че следи всички предавания. Занесли й блокчета за рисуване.

На въпрос защо са се забавили нещата и дали похитителите са искали още пари, майката отговаря, че са мислели, че може да дадат много повече пари.
"С всичките неща, които се изписаха по вестниците, явно хората смятат, че имаме едва ли не неограничени възможности. А това изобщо не е вярно", обяснява тя, но отказва подробности за предаването на парите за откупа.

Добавя, че най-важното е било да си върне Лара и не иска с разказването на подробности да блокира работата по този, а и по други подобни случаи, ако има в бъдеще. Майката отново благодари на полицията и прокуратурата за работата по случая.

Дъщеря й няма да се върне на училище сега, ще бъде консултирана с психолог.
"Но най-важното е сега да сме заедно. Искам да я заведа на някое много тихо и спокойно място", казва Моника Добринова.

"Мамо, има ли начин да намерим в компютъра запис на мача между Джокович и Надал, за да го гледам? Аз харесвам и Надал, но Джокович ми е любимецът и ми казаха, че той е победил".

С тези думи се обърнала към майка си Лара само три часа след като била освободена, цитира "Труд" психолози.

Няколкосекунден видеоклип, на който тя казва през сълзи: “Искам у дома”, е един от материалите, направени от похитителите, които те изпратили до майката, за да докажат, че детето е живо и в добро състояние, пише "24 часа", като се позовава на запознати с разследването.
Докато водили преговори с SMS-и за размера на откупа, бандата изпратила и снимка на Лара, която държи брой на вестника от деня, преди да бъде предадена снимката.
На снимката и на клипа момиченцето е със същите дрехи, които е носило в деня на отвличането - пола и червена жилетка. На кадъра се вижда, че детето няма видими наранявания, само леки сенки под очите.

Вестникът пише, че първоначално са искани 10 млн. евро, но сумата била намалена на 530 000 евро.
В понеделник прокуратурата остави въпросите дали за свободата на Лара са платени 500 000 евро, какви доказателства има, както и дали за разследването са използвани станалите известни покрай скандала с подслушването ванове на МВР.