10-годишното дете беше върнато живо и здраво в неделя вечерта след 47 дни в плен.

Заключението на експертите се опира върху най-малко 8 особености при развоя на събитията, сред които особената дързост на похищението, професионалното му извършване, както и начинът, по който момиченцето е върнато - Лара е била оставена пред тотопункт на около 50 метра от Шесто районно управление на МВР. Момичето е било докарано със сив "Фолксваген голф" и само е отишло в РПУ, откъдето се обадили на майка й и в ГДБОП.

Според анализа мястото е достатъчно близо, за да не се случи нещо по пътя на момиченцето и е в онзи диаметър от около 1 км около РПУ-то, където, както полицаите добре знаят, няма полицейски постове и патрули. Експертите смятат, че и отношението към Лара по време на пребиваването й в плен също не отговаря на типичното поведение на бандити.

Майката Моника Добринова заяви в интервю за "24 часа", че похитителите са се държали добре с Лара. Разрешавали й да рисува и да гледа телевизия. Казвали й, че я пазят заради баща й. Въпреки всичко човекът, който контактувал с детето, бил през цялото време с маска.

Два дни близките на Лара и полицията са чакали похитителите да върнат момичето, след като парите за откупа са били предадени, съобщи пък БНТ, като се позова на източници, близки до разследването. Според неофициална информация, първоначално са поискани 10 млн. евро, но платената сума била около 1 милион лева.

До момента обаче няма информация как и с кого е водена комуникацията за откупа и връщането на Лара. Засега прокуратурата и МВР не казват нищо конкретно за хода на разследването.