Това заяви пред БНТ бившият служебен премиер проф. Огнян Герджиков по повод оставката на здравния министър след скандала с обществени поръчки във Военномедицинска академия. 

Именно по времето на служебния кабинет е направена проверката за обществените поръчки във ВМА, а проф. Герджиков каза, че още тогава проф. Никой Петров е намекнал, че може да се оттегли като директор на болницата. Герджиков обаче, го посъветвал да не прави такива резки ходове.

"Сам по себе си този факт, че неговият уж зет е част от един консорциум, част вътре от многото фирми, не е в състояние да опорочи тази обществена поръчка, според мен. Доколкото аз съм запознат с нещата", добави бившият служебен премиер.

Резултатите от проверката не са били коментирани със служебния вицепремиер и министър на отбраната Стефан Янев, който тогава е бил принципал на ВМА. 

"Имам от отдавна мнение за проф. Николай Петров, смятам, че е много качествен и администратор, и лекар. Грехота е такива хора така лесно да изгарят заради напрежение около името, а те се пораждат по подбуди най- често не толкова чисти", допълни Огнян Герджиков.