Това съобщи говорител на концерна, цитиран от Франс прес, цитиран от БТА. Мярката засяга 15 500 коли "Корса" в Германия, уточни говоритeлят, допълвайки, че все още неизвестен брой коли в други европейски страни също са засегнати. РИА Новости пише, че колите са произведени през 2010 г., добавя "Фокус".

"Не е имало нито един инцидент и проблемът е бил открит при вътрешни проверки за качеството", допълни говорителят на "Опел".

Проблемът е в кабелите на спирачките и може да доведе до загуба на мощност на спирачките. Концернът планира да ремонтира спирачните механизми или да ги замени, тъй като в момента ефективността на ръчните спирачки е понижена.

Концернът е започнал да уведомява с писма засегнатите клиенти преди пет седмици, допълва Франс прес.

Подобна мярка вече засегна модела „Корса” по-рано тази година, когато бяха отзовани 15 600 автомобила заради неизправност в климатичната инсталация.

Автомобилостроителните компании са подложени на натиск от няколко месеца, след като поредица технически проблеми по модели на японската "Тойота" накараха лидерът в сектора да изтегли близо 10 милиона коли по света и повечето в САЩ, отбелязва АФП.