Ким похвали Сеул за посрещането на Олимпиадата

stat
07:31  |  13 февруари 2018 | / Редактор Георги Брандийски /  
Ким Чен Ун е благодарил на Южна Корея за важността, която са придали на севернокорейските представители Ким Чен Ун е благодарил на Южна Корея за важността, която са придали на севернокорейските представители
Сн.: БТА

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун похвали Южна Корея за „впечатляващите" усилия около посрещането на делегацията на КНДР за Олимпийските игри в Пьонгчанг.
Коментарите му бяха направени след завръщане от Пьонгчанг на водената от сестра му делегация.

Ким Чен Ун е благодарил на Южна Корея за важността, която са придали на севернокорейските представители.

Сестрата на Ким Чен - Ун- Ким Йо Чен, предаде в Сеул покана към президента Мун Дже Йн да посети Пхенян в близко време. Засега той не е дал отговор на поканата от Пхенян.

Безпрецедентната визита се разглежда като значително затопляне в отношенията. Мнозина обаче смятат, че по този начин на Пхенян е позволено да спечели битка в пропагандата.

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун каза, че е важно да бъдат продължени климатът на помирение и диалогът между двете Кореи. Агенциите отбелязват, че това е първото изявление на севернокорейския лидер във връзка с безпрецедентната визита на делегацията от Пхенян, включваща и неговата сестра.

Според държавната агенция на КНДР Ким бил впечатлен от топлото посрещане в Сеул и от отношението, проявено към делегацията. Той дал "важни инструкции" за мерки, с които да се поддържа атмосферата на помирение и диалог, но без повече подробности.
Последно в ДИРектен разговор


Какви са очакванията от предстоящата среща Турция -ЕС?

Ротационният председател на ЕС - българският премиер Бойко Борисов, ще бъде домакин на среща на 26 март в българския черноморски пристанищен град Варна.