Има дупка в законодателството за стратегическите сделки

Ние имаме категорична дупка в законодателството, нужни са два закона, за да бъдат контролирани стратегически сделки от държавата, в това число и тези в ЕРП-тата

Обратно в новината

Коментари - Има дупка в законодателството за стратегическите сделки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аре тази мазна некадърна очилата муцуна я сваляйте вече от екрана. От няколко дни пускам компютъра, отварям сайта ви и от някое ъгълче на екрана ми се блещи този идиот. Махнете го, Великден е все пак, между другото прочетохте ли в коментарите поне един единствен положителен за него ? Това трябва да ви е показателно.

На тоя, колко дни трябва да му гледам муцуната върху всички новини?

Абе селски, кога беше комунист, кога ти почерня гъза

Този глупак Емил Хърсев не е юрист и къде се бърка като дупка?

да се надявам, че хърсев не си е домъкнал в дира и цензурата от в-к сега, че да мога да му кажа две-три свободни думи. когато държавата регулира частни фирми чрез закони, то тогава любителите на либералната брутализация наричат това намеса на държавата, която трябва да е на практика никаква, а най-добре е да няма държава, според стратезите на анархията.. когато държавата участва в предприятието може да участва в разпределението на печалбата и тези пари да инвестира в полза на обществото, но това очевидно е вредно, защото не могат да се препират пари и укриват данъци, чрез офшорки... банковото законодателство било добър, но за мен само теоритичен пример, но още по-добър пример е практиката с ктб. "Вторият закон, който ни трябва е Закон за гражданска мобилизация.". хърсев е прав, в този закон трябва да бъдат включени още задължителните ленински съботници в полза на частните предприятия, както и принадлежността на работника и неговото семейство към капитала на предприятието и всичко ще си дойде на мястото. хърсев, като бяхте комсомолци ми бяхте по-симпатични... хахахаа

и хърсев, този закон за гражданска мобилизация от коя дупка го изкопа? значи държавата трябва да мобилизира гражданите си и да им плаща за това, защото някой частник е фалирал. или пък не иска да плаща заплати и хоп! държавата подменя стачкуващите с мобилизирани граждани в полза на "честния частник". ами тогава няма ли да е по-просто държавата да има дял в това предприятие, наместо да мобилизира гражданите си не само да плащат за фалиралите банки, но и да работят за фалиралите предприятия. голяма каша е в главите на троцкистките неолиберали... голяма!

Странно, как сделката за ЧЕЗ ще бъде финансирана! България има веднага след демократизацията си през 1989 г.Междубароден кредитен рейтинг "Боклук", който е валиден и до ден днешен! Това, означава, че никоя задгранична търговска банка, не трябва да кредитира български държавни, или частни фирми за изграждане, или поддържане и обновяване на структуро определящи обекти! Западните банки спазват стриктно тази заръка и България бе принудена по време на "Прехода", който фактически не е завършил(Не сме приобщени към Шенген, нито към валутният съюз), да разпродаде на чужденци, структуро определящите си Обекти! В т.ч. и ЕРП-тата. Финансирането на българската фирма ЕНЕКОМ, на Гинка, сигурно е от байки извън Г-20. Такова финансиране не ни се разреши и не се прие за АЕЦ "Белене" от Руски банки, както и за "Южен поток"! Сигурно и сега няма да се разреши, освен, ако зад Гинка се крият американци, или други западни тарикати!

Защо излъга за "и до ден днешен"?

АЛО ,ОЧИЛАТКО ГОЛЯМ СМЕШНИК СИ

Верно прилича на Г*з мазен

На този само като му видя физиономията и си спомня как се овърташе покрай престъпника Георги Илиев и престъпната групировка ВИС-2 и им лижеше подметките направо ми се повръща.

Тоя кой го пита КО не поредния смукач дава Ъкъл

Противното масонче изпълзя пак преди Великден да ни дава акъл.

Този глупак Емил Хърсев не е юрист и къде се бърка като дупка?

кой?

какви закони, каква държава бе, тези !? внушения за безмозъчните дебили...

най-после някой да им го каже. Спешно е необходим закон за защита на критичната национална инфраструктура. Друг е въпроса на кой не му изнася да има такъв закон.

Човекът-банка Хърсев, и ти се изтърка. Чупка, искаме нови хора.

ЗАЩ ОНИ ПРАВИШ НА ИДИОТИ! Промените в ЗАКОНА ЗА ЕНРГЕТИКАТА ЦЕЛЯТ ЕДНО - да прикрият измамата с ОСОБЕННИТЕ ЗАЛОЗИ ПРИ КОИТО НЯКАКВИ НЕСТРАТЕГИЧЕСКИ ИНВЕСТИТОРИ СЪС ЗАЕМИ КОИТО НИЕ ПЛАЩАМЕ ПОЛУЧАВАТ КАТО СОБСТВЕНОСТ ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛИ?! ЗАЩО СОБСТВЕНОСТТА ВЪРХУ АМЕРИКАНСКИТЕ ЦЕНТРОЛИ ДА НЕ Е НАША , А НА ТЕЗИ НА КОИТО ПЛАЩАМЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА КЪМ КРЕДИТОРИТЕ!!!! Схемата "ЕДИН ПИЕ ДРУГ ПЛАЩА" ще продължава дотогава докато в парламента има представители на тезци ЛОБИСТКИ "СТРАТЕГИЧЕСКИ" ИНВЕСТИТОРИ КОИТНО С НАШИТЕ ПАРИ ПОЛУЧАВАТ СОБСТВЕНОСТ ВЪРХУ СТРАТЕГИЧЕСКИ ПРОИЗВОДСТВА НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ! Какъв е този Фонд "Сигурност на електроенергийната система" в който ни се начислява такса от 15,2 лева на МЕГАВАТ !!! Сега не КЕВР , а Фонд "Сигурност на електроенергийната система" ще плаща ЗАЕМИТЕ НА ТЕЗИ "СТРАТЕГИЧЕСКИ" ИНВЕСТИТОРИ! Реално чрез ФОНДА ще ги плащаме пак ние. На това му казват ОМРАЗЕН ДЪЛГ, а измамата е чудовищна!!

"....и ако някой има малко акъл в главата..." Е това е основният проблем в управленците на държавата!! Там са застинали във времето на "Винету" и "Граф Монте Кристо"! Даже още по-зле, някой още дори не са рзбрали че това са литературни герои!!

проблемът не е в професионалните качества и умения, а в морала, т.е. пълната липса на такъв, при управляващите. А как се стигна до това - друга мнооого обширна тема.

"най-добрия пример за това е банковото законодателство"

Хърсев е прав, но няма кой да чуе, а камо ли да направи нещо. Каква стратегия, какви пет лева в Чалгария!! Тук интелектуалното ниво на хората, пишещи закони, е на ром третокласник, който е повтарял две години...

Е такива продупчени закони ни направиха, с любезното съдействие от ЕС и в полза на запада и ЕС. Всичките ни закони в услуга на крадците и на с.

Дупки винаги има в което и да е законодателство. Крадливите тарикати са винаги крачка пред закона. И след като мудния закон затвори една дупка те се местят на друга. Крадливи тарикати не се спират със закон а с публичен разстрел. Но не е "демократично".

Oффф,"експерте", ми те и врабчетата вече разбраха, че т.нар. "дупки в законодателството" са нарочно оставени - за избрани хора! И тези "порти" са като пещерата на разбойниците! Само който знае магическата дума "Сезам" може да влезе в пещерата със съкровищата и да си гребе от богатствата! Простосмъртните не могат - на тях им се случва това, което се случи с онзи бедняк от приказката, която всички знаем!;)

"ми те и врабчетата вече разбраха"

Омръзна ми тоя ООЛ лле оле Спазването на законите трябва да да бъде налагано. А не пожелавано. /Пример - двамата нечовеци, които избягаха - да ги молят да се върнат в пандиза ли? А тия които са съдействали?

Кво е пъ това стратегическа сделка! При тая беднотия, за мен да си купя агнешко бутче за Великден е повече от стратегическа сделка! И това ли ще ми контролира държавата?

Каква държава бе аланколу, една педя земя и един файтон хора, които искат да се налапат с пари за сметка на останалите нормални хора. Държавата в нашата мила родина е само за да могат другите държави да се опитват да установят някакъв контакт ( защото така са свикнали) с нас. Иначе абсолютно кухи институции и по-лошо с нищо не помагат на народа, който 'ги избрал' за да му свършат някаква работа.

Не са достатъчни 2 закона - трябва да има и трети закон- за разстрелите.Всички "бизнесмени ",които умишлено фалират стратегически обекти като Кремиковци,БГА Балкан, Химко Враца,КТБ и т-н. -публичен разстрел на стадиона!А също така за корупция в големи размери- както китайците!

На теб много ще ти отива костюм на раета.

... тоя кви мацки такова - не е истина... студенки!

d4

след измамника Хърсев очаквам да се изкаже другия измамник - Каролев. и той е специалист по всичко. а Теменужка що си трае??? накрая еднокнижника ще решава еднолично!каквото каже-това става!

А ти хърсев спомняш ли се какъв беше преди 30г.? България не е държава вече,всякакви закончета и подзакончета няма да я спасят. Много е късно. Сега и на деб..те като тебе които яко се нагушиха ще им е трудно тук да живеят. В това е проблема ви,нямате грам мисъл за България.

Отново дебилизъм в действие. Като е приета стратегия за приватизация защо подариха българско ЕРП на чешката държава? Защо чешката държава може, а българската - не? Все въпроси към Саксофонски, Милко Ковачев, Бойко Борисов и още други знайни и незнайни престъпници и национални предатели.

Е ти що сега се сети да питаш? Колко години минаха от подаряването?

Хубаво нещо е законът, ама с тези чести промени основно насочени с цел да се защитават интересите не на нацията а на определена привилегирована част от населението, нещата няма да вървят. Законът има съдържание а за съжаление никой не го интересува, че законът включва три основни критерия 1. пълнота, ; 2. трайност на материята и 3. регулират се обществените отношения. Липсват първите два, тогава законът, реално закон ли е или ...проформа...

Проблема е че тази територия наречена за кратко България, просто няма никаква стратегия!

А каква стратегия трябва да има? НРБ кат имаше стратегия да изпълнява петилетките за 3 години и кво стана?