Седмица след като движещи се с бясна скорост автомобили убиха двама пешеходци, полицията блокира традиционното място на любителите на високите скорости, съобщи bTV.

Малко преди полунощ 10 коли на столичния КАТ блокираха любимото място за събиране на любителите на адреналина и високите скорости. Документите на всички коли бяха проверени, а шофьорите тествани за алкохол. За пръв път беше изваден и специалният дрегер за дрога.

Автоманиаците казват, че залози за дърпане, както казват на гонките, няма. Състезанията обаче се правят рядко, късно вечер и на отсечки без други коли. Решението на проблема според автоманиаците е гонките да се легализират и да се провеждат на специална писта. Идеята се обсъжда от години, без да бъде реализирана. Тази нощ от КАТ написаха само 4 акта - на мотористи за скрити номера и се заканиха, че пак ще има проверки.

"Не е акция, получихме информация, че водачи се събират с мотори и автомобили и извършват гонки... Ще продължим да проверяваме всеки път, когато има такива мероприятия", увери Борислав Михайлов от КАТ София.

До седмица на това място ще бъде сложена и стационарна камера за скорост, която би трябвало да ограничи скоростите.