Задържаха мъж, нападнал с нож жена си на ЧНГ

stat
17:17  |  3 януари 2018 | Общество / Автор Лилия Чалева /  
При заканата с нож мъжът е причинил прорезна рана на жена си При заканата с нож мъжът е причинил прорезна рана на жена си
Сн.: Shutterstock

Софийски районен съд (СРС) задържа мъж, заканил се с убийство на съпругата си чрез опиране на нож в гърлото в Новогодишната нощ, съобщиха от прокуратурата.
По случая е образувано и се води досъдебно производство срещу Вили Георгиев. Задържането е по искане на Софийската районна прокуратура.

Мъжът е обвинен за това, че на 31.12.2017 г., около 19.00 часа вечерта, в дома им в село Кривина, след възникнал спор помежду им, той опрял нож в гърлото на съпругата си – свидетелката С. М., при което й причинил порезна рана и извършил движения, наподобяващи убийство, като това заканване би могло да възбуди у пострадалата основателен страх за осъществяването му.

Описаното деяние съставлява престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 НК, за което се предвижда наказание лишаване от свобода до шест години.

С оглед високата обществена опасност на деянието и дееца (който вече е осъждан за друго престъпление), наблюдаващият прокурор е постановил задържане на извършителя за срок до 72 часа, като днес - на 3 януари, е депозирал и искане до СРС за вземане спрямо Георгиев на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

С определение на съда от същата дата искането на СРП е уважено, като на Георгиев е определена най-тежката мярка за неотклонение.

Разследването продължава, като то ще приключи в максимално кратък срок, уточняват от прокуратурата.

Предвид налични данни по делото са иззети от дома на Георгиев боеприпаси, предстои извършване на преценка за повдигане на обвинение срещу него и по чл. 339, ал. 1 НК.Последно в Общество


Европейската отбрана на фокус при визитата на Меркел

Основните теми на разговорите при визитата на Меркел в София ще са свързани с миграцията и общата европейска отбрана, отбеляза за Дир.бг Даниел Стефанов.