След няколкомесечно наблюдение, вчера в град Стралджа антимафиотите са претърсили фирмения офис с управител - 62-годишния Т.Т от Ямбол.

При претърсването са открити и иззети книжки на курсистите с неверни данни за премината теоретична и практическа подготовка, договори за наем на земеделска техника, договори за наем на помещения и други документи.

Установено е, че управителят е организирал и провеждал шофьорските курсове за правоспособност за земеделска, горска и мелиоративна техника не по надлежния ред. Курсистите са се явявали на изпити без да са преминали нужния норматив от часове по теория и практика, а изпитите са протичали, без задължителната практическа част. За теоретичната част пък предварително са раздавали шаблони с верните отговори.

Те са били подготвяни от 62-годишен мъж от Ямбол, който е провеждал теоритично обучение на курсистите и им е предоставял шаблоните за изпита. Той нямал трудов договор с фирмата.

Управителят на фирмата е обвинен за съставяне на неистински официални документи. Работата по случая продължава.

В началото на октомври м.г. тогавашният министър на транспорта Александър Цветков съобщи, че по неофициална статистика около 10-15 000 от около 70 000 издавани годишно шофьорски книжки са купени "на черно".