Призори на 1 януари в Областната дирекция на МВР в Добрич е получен сигнал за пожар в частен дом в село Коритен.
Огънят лумнал в къща, която е изгоряла напълно. При направения оглед в едно от помещенията е открит трупът на 54-годишния собственик на къщата. Пожарът е възникнал поради небрежност при боравене с печка на твърдо гориво, поясняват от полицията.

На 2 януари около 8.30 ч. заради небрежност при боравене с открит огън е избухнал пожар в къщата на 44-годишен мъж в горнооряховското село Първомайци. Загиналият собственик е с психични отклонения, като по данни на полицията е бил освидетелстван, след като няколко пъти е правил опити да запали огън в една от стаите в дома си.

Два часа по-късно екипи на пожарната в Кнежа са гасили пожар в дома на 90-годишен мъж, който обаче е загинал. Трупът е силно обгорял, а по първоначални данни огънят е тръгнал от електрически котлон, ползван за отопление.

80-годишен мъж пък е бил открит същия ден в 11.30 ч. задушен и с тежки обгаряния в дома си в свищовското село Овча могила. Той бил транспортиран до болницата в Свищов, където по-късно починал. Причините за инцидента са в процес на изясняване, но според първоначалните данни от разследването, криминалистите не са установили улики за умишлен палеж.