Димитър Димитров, изпълнителен директор и член на Борда на директорите на "Софарма Трейдинг" АД, получи наградата "Мистър Икономика 2017", а управителят и собственикът на "Абритес" ООД Елина Друмева - "Мисис Икономика 2017", в едноименния конкурс, организиран от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

За седма поредна година КРИБ връчва своите награди. На церемонията присъства вицепремиерът Екатерина Захариева, както и представители на бизнеса. Преди да станат ясни новите мистър и мисис Икономика, председателят на КРИБ Кирил Домусчиев връчи Златната значка за особени заслуги на „Минстрой Холдинг“ АД, която през тази година навършва 65 години от своето създаване.

В своята история компанията изгражда всички минни предприятия в страната, над 250 съоръжения за добив на въглища. В системата на дружеството работят над 3500 души. Пожелавам да увеличава своя капацитет и да остава една сериозна българска марка“, каза при връчването на наградата Домусчиев.

Той не пропусна да пожелае и „повече поводи за празнуване“ през новата 2018 година на бизнеса, както и да се оплаче от „синдикатите и популистите“, които според него пречат на добрата работа на българската икономика.

Отличени на церемонията в своите категории бяха и инж. Росен Даскалов, собственик на „Син Карс Интернешънъл" ЕООД, Цветелина Бориславова, председател на Надзорния съвет на „Българо-американска кредитна банка" (БАБК) и Милена Драгийска-Денчева, главен изпълнителен директор на „ЛИДЛ България" ЕООД. В категория „Транспорт и логистика" награда получи капитан далечно плаване Александър Калчев, изпълнителен директор на „Параходство Български морски флот" АД, а в категория „ИКТ, аутсорсинг и бизнес услуги" – Любомир Минчев, основател и председател на Борда на „Телелинк" ЕАД.

Отличени бяха и Бойко Сачански, управител на Billa България и инж. Петко Николов, изпълнителен директор на „Пътстрой-92" АД. За първи път имаше наградени всектора на имотите– Константин Бояджиев, управител на „Галакси Инвестмънт Груп" ООД, в образованието, където награда получи Емилия Занкина, заместник-ректор на „Американски университет в България" (АУБГ), както и в здравеопазването-наградата отиде при д-р Георги Стаменов, МБАЛ за женско здраве „Надежда" ООД.