"Всички политически програми са безсмислени, ако се продължи с - "ние тарикатите срещу тези там гражданите. Ние се основахме със заявката, че ще назовем болестта, от която цялата политическа система страда. Това ще покажем, както с кампанията си, така и с поведението си в парламента. Надявам се да бъдем първа политическа сила и ако това не се случи, да бъдем поне смислена и алтернатива на всякакви популистки идеи, които завладяха левицата", заяви още Прошков, цитиран от БГНЕС.

Самата Кунева вече заяви, че няма никакъв начин и след изборите да се коалира с БСП, както и с ГЕРБ, освен ако те не "се поправят" и не променят много неща в политиката си.

Прошков добави, че позицията на ДБГ е категорична - никакви договорки не бива да се правят под умилителното "национални интереси". По думите му националният интерес може да се защитава и може да се търси подкрепа по определени за страната политики, но с договорчици – на никаква цена.
"Това сме го гледали много", каза той.

Според него няма скандали, свързани с листите на партията, и ще бъдат обявени публично следващата седмица. Те ще са съставени предимно от хора, които имат дълъг стаж и не са участвали в избори.
"Не защото това е предимство, а защото ние вярваме, че трябва да си извървял доста сериозен път, да знаеш защо отиваш било то в парламента, било то в която и да е институция", обясни Прошков.
Самият той, след като бе районен кмет от ДСБ и напусна партията, сега обяви, че за него не е важно дали ще води листите в София.