Коментари - Кабинетът одобри почти двоен скок на цената на личните карти, безсрочните отпадат | Днес.dir.bg

Коментари - Кабинетът одобри почти двоен скок на цената на личните карти, безсрочните отпадат | Днес.dir.bg

Коментари

Баба Цоца очаква от кабинета да одобри и предложението - за всеки гласувал на изборите за парламент да бъдат изплатени официално по 50 лева по банков път, хем да повишим избирателната активност, хем и да видим нови лица в парламента и нова политика за България ! Сегашната политика на България ни класира на последно място в ЕС !

Кога тези катили, политиците и техните господари, мародерите на България, ще вдигнат цените 50% над най-високата за дадена стока/услуга в света, че да мирясат????

Гърците си ги "правят" в час по трудово и са безсрочни !!?

Кабинетът иска аз да имам лична карта за да може по-лесно да ме контролира , за което трябва да си плащам периодично. Мизерия.

Съселбърг и Йосифова няма да ги бъде...

дето ще ги слагат по паспортите...и как ще помогне това да не ти крадат депозитните сметки като слъчая в пощенска банка за откраднати 36 000 евро от затворен депозит на възрастен мъж (случаят беше публикуван от потърпевшия в "Трета възраст") или как тия биометрични данни ще помогнат да не ти откраданта нотариусите апартамента като на 300те възрасни ан които Мартин Божанов беше откраднал имотите от 2008 г насам?

Няма държава в Европа с толкова честа смяна на личните документи ? Изтича и срока подменяш , или мероприятия на 150 000 излишни калинки ? В германия карат с №№ от 1956г и сваляш от колата слагаш на трактора и ги дава Общината тук само " малоумщини от уж хора с претенции за умни "

тия карти - като висиш по 2 часа за подаване на молба за нов документ и още 2 часа за получаване на същия - ами че то за 4 часа губене на време даже 30 лева отстъпка в цената ще са малко. Освен това като въведат еврото от януари 25-та, ще настоявам да си платя новата карта в левовете, дето ги пиш(к)ат сега!

България търпи евросанкции за документите без срок.

безсрочните са само на пенсионерите, след мисля 60 или повече години. Защо на тази възраст да ги разкарват за смяна. Да не говорим за плащане на тези документи. Сега тези, които имат безсрочни, какво, ще ги викат да им вземат едни пари ли, от пенсиите, които и без това са под тавана за оцеляването им. Тъпотия някаква, ама за много пари, за нечии ненаситни лакоми гърла.

Да , ние си затваряме АЕЦ без да го искат , щото сме ганьовци и още 1001 малоумия от соц.номенклатурата лизнали задници за да са ЕС такава

Проф. Иво Христов ви каза истината преди няколко години,а вие му се обидихте...

Това е подарък от ГЕРБАДЖИИТЕ ЗА ПРОСТИЯ МАТРЯЛ!!

Не може ли просто да ни чипосат за по 10000 лв. на човек, може и разсрочено, но ще се трупат лихви разбира се и да се приключва с тая драма с личните карти ?

"Безсрочните,.. отпадат"..??;) А, на издадените..миналият месец "Безсрочни" , ...Кога, им изтича ..Безсрочният Срок ?? Ще връщат Пари ли ?? ;)

Не е нужно да имаш пророческа дарба, за да предположиш, че ще има все повече и повече хора с изтекли документи, а като се има предвид и опашките за издаването, става съвсем прекрасно!

Защо хората трябва да плащат за нещо, което не искат, 2-пъти повече ? В държавата, в която правителството не слуша гласа на народа е или тоталитарна или фашистка, така или иначе голяма разлика няма.

това което герб предложи и набързо оттегли заради хоркското недоволство сега ни се натриса през служебния кабинет с гербаджията главчев :Д

То кабинета се напълни с наследници на овчари. Що не питат живите си роднини овцете колко пъти се стрижат на година. Негате пенЦиите на певсионерите с 10 -може би 11 процента а всичко расте с 30 -50% Какво ли очаква слепо -глухо-нямато българско стадо след 09.06.2024 освен нови стригачи на овце -дипломирани с купени или дарени дипломи " оператор на биологичнаи единици"

Много добро и разумно решение! Отдавна трябваше да бъде взето! Трябва да се помисли и за срока на валидност на документите, десет години е прекалено много, хубаво е да се сменят всяка година, за да са винаги актуални. Регистрационните табели на автомобилите също е крайно време да се обновят и да се сложи край на този хаос с неясни и неразбираеми номера на автомобили!

Предполагам, че се бъзикаш с идеята да се сменят толкова често. Предложението ти ми напомня на една моя леля от 80-те, която баща ми я бъзикаше, че е на принципа, "Нова Година, нов съпруг", та и ти така, "Нова Година, нова лична карта"!

Абцолютно подкрепям, у германия, може да си сменяш пола по документи един път годишно, що пък ний да не си сменяме документите всяка година

Зевзек, поздравления. Супер си и с добра ирония. Напълно те подкрепям.

Господин Главчев голям ден ще бъде за българския народ ако се вземе генерално решение от парламента, при избори за депутати на всеки гласувал да бъдат изплащани по 50 лева официално по банков път, като по този начин стимулираме всеки пълнолетен българин да гласува. Така ще има висока избирателна активност, която най-после ще реши кой е кум и кой е сват. Сега тези пари се дават под масата въпреки че постоянно се тръби, че купуването на гласове е престъпление. Верно, че за това действие ще бъдат похарчени около 100 милиона лева, но в момента когато гласуваме по два - три пъти годишно много повече пара отива на халос !!!

Това ще е супер. Асан ще вземе 200лв да гласува за правилния кандидат плюс пеесе лева от държавата. Ще има и за Айшету.

Личните документи са механизъм необходим на ДЪРЖАВАТА за да работи. Като такъв, разходите по издаването им ТРЯБВА да бъдат поети ИЗЦЯЛО от държавата. Има решение на съда в Хага по този въпрос.

Излиза, че са ощетили толкова много хора, след като е трябвало да са в час с новостите още през 2019г. А тези, които са сменили току- що личните си карти, ще трябва да го правят пак за своя сметка!!!

на Овчев, това ли измисли, че е най важно!

помощи за Украине, а не за българите!

гласувайте за новите партий Коалиция "Ние, Гражданите" с бюлетина 4 и партия "Величие" с бюлетина 25! Те са партии против войните и корупцията! От ГЕРБ, ПП-ДБ, БСП, ДПС се наслушахме на голи обещания и помущи за Украйна изразени в оръжия! Такива партии не трябва да управляват българския народ вече!

да се чете - партии

Ludiamaus

И тук ли станахте форум за агит пропаганда. С тези обявените от вас действителен вот -нанай (както казват в ромските мапали). Пак ще гледаме сглобки и секфоруми по ТВ и медии

Слава Украйне, овци загубени. Това е само началото да дълга верига от увеличения в цените. Некой трябва да плаща масрафа. Нали всички сме горди Натуфци и борци срещу Путин....

всичко окрадоха тези комунисти - нарекли се демократи и атлантици!

да го духат по партийната линия на Главчев.....на ГЕРБ!

пенсионерите, гласувайте пак за ГЕРБ - ГРОБ!

И за ПП-ДБ, БСП и ДПС ....тези които подкрепят и слугуват на чужди интереси, а не на БЪЛГАРИТЕ!

готвят ни за ойрото :)))

по скоро зза гобищата. Ама и там са едни цени. Ни да си жив, ни умрел. Дет се вика - демонокрация.

Ще се радвам Путин да смачка тези изедници и в България!

те изтърва от психото?

Ето ви размера на инфлацията - над 50% - видим е от скока на цената…

“ 3. За издаване на лична карта на лица, навършили 70 години, се запазва преференцията за безплатно издаване и при трите вида обикновена, бърза и експресна услуга; 4. За издаване на лична карта на лица от 18- до 58-годишна възраст таксата е 30 лв.;” А хората между 58 - 70?

За сетен път се уверявам, че комунизма си беше по добрият строй! Демокрацията е за създаване на закони за крадене от бедните!

да попитам : Преди 3 години, си смених личната карта на която и изтече срока и ми издадоха Нова (за която им платих ) и на новата пише БЕЗСРОЧНА (тъй като.. съм пенсионер )!;) Според тях : КОГА, изтича БЕЗСРОЧНАТА ми лична карта?? Трябва ли, да им "Върна".. Безсрочната.. и Кога ? Ще ми върнат ли парите които им платих тогава ??;) ПЪЛНО БЕЗУМИЕ ,.. както и с данъка ДДС ! Всичко, което купуваш през живота си ти вземат 20%,...НО Никога не ти го връщат (преспадат ) както на фирмите ! Дране ..до кокъл ! Отврат !;(

Няма инфлация Трябват им пари правят Закон и си ги взимат

Служебния кабинет как взема решение те нали са само писари до изборите

Личните карти трябва да са безплатни, защото са задължителни. Да увеличат само шофьорските книжки и паспортите.

Държава дебнеща те , да ти смъкне и последната риза от гърба . Нови цени на нови лични карти , нови по големи глоби за скорост , не смееш да паркираш че навсякъде е някаква зона , не дай си боже забравиш да си вземеш винетка , яко снимки , яко глоби . Ей кръвопиици , сепнете се ....

По закон, документите са собственост на държавата и като такива, да си ги плаща тя! Ние за какво плащаме данъци?

Абе, то и според основният закон - конституцията. Етническите партии са забранени, ама ДПС съществува вече 30+ години.

Едно време Станишев с подмяната на личните карти стана шеф на ПЕС. Сега кой ли ще изстреляме за главен пост в Европа

ББ

ама ако може да не ни го връщат, после.

Столетници по опашки, това е България.

Те и на 80 не са цъфнали. Представям си 82 годишния ми баща с бастунчето как ще чака с часове прав навън пред 9-то районно. А като се добере до тясното помещение може да разчита на една масичка и два счупени стола.

На СЛУЖЕБНИЯ кабинет, основаната работа е да организира избори!!! Защо СЛУЖЕБН кабинет приема закони ?!?!?¿

Всички тези 240 в парламента са за бесилото!!! Заедно с всичките им заместници, съветници, секретарки и т.н. Както и всички останали били в парламента последните 34 години!

То по принцип, 240 тюфлека са прекалено много. 100-120 калпака са достатъчни!

и да е като при социализма, да ги събират и плащат надник, само като имат работа (един-два пъти годишно), а не да им дебелеят зад.. ниците там постоянно и да лапат огромни заплати.

Вече и от пенсионерите ще обират пари. Яката са го закъсали.

невероятно е как една мъжка компютърна специалистка в хай тек технологийте върти цял тикток на малкия си пръст

Ейййй...нямат наяждане тия! Тумбаците им са като на бременни булки в деветия месец с близнаци, джобовете им ...дъно нямат! Да пукнете дано, в дън земя да се продъните, дето смучите народа както турчин не го е смукал!

Става като концлагер май. С тия "биометрични" ЛК тогава трябва да може да се гласува, за да се отчете вота на 60% негласуващи и отвратени най-накрая.

Искам Война с Русия та да ни освободят пак

Само ядове и висене по ОПАШКИ

сабираме пари за макета изклецани от черни геьове

Събират кинти за усрайната

Най големия враг на българите е българската държава в лицето на шайка ояли се, алчни паразитиращи хрантутници, които се подвизават на синекурни държавни постове с години, до живот, а след тях местата им се заемат от техните изтърсаци

няма ли да изтрепете тази парламентарна помия

Коментари - Кабинетът одобри почти двоен скок на цената на личните карти, безсрочните отпадат | Днес.dir.bg

Коментари - Кабинетът одобри почти двоен скок на цената на личните карти, безсрочните отпадат | Днес.dir.bg

Коментари

Баба Цоца очаква от кабинета да одобри и предложението - за всеки гласувал на изборите за парламент да бъдат изплатени официално по 50 лева по банков път, хем да повишим избирателната активност, хем и да видим нови лица в парламента и нова политика за България ! Сегашната политика на България ни класира на последно място в ЕС !

Кога тези катили, политиците и техните господари, мародерите на България, ще вдигнат цените 50% над най-високата за дадена стока/услуга в света, че да мирясат????

Гърците си ги "правят" в час по трудово и са безсрочни !!?

Кабинетът иска аз да имам лична карта за да може по-лесно да ме контролира , за което трябва да си плащам периодично. Мизерия.

Съселбърг и Йосифова няма да ги бъде...

дето ще ги слагат по паспортите...и как ще помогне това да не ти крадат депозитните сметки като слъчая в пощенска банка за откраднати 36 000 евро от затворен депозит на възрастен мъж (случаят беше публикуван от потърпевшия в "Трета възраст") или как тия биометрични данни ще помогнат да не ти откраданта нотариусите апартамента като на 300те възрасни ан които Мартин Божанов беше откраднал имотите от 2008 г насам?

Няма държава в Европа с толкова честа смяна на личните документи ? Изтича и срока подменяш , или мероприятия на 150 000 излишни калинки ? В германия карат с №№ от 1956г и сваляш от колата слагаш на трактора и ги дава Общината тук само " малоумщини от уж хора с претенции за умни "

тия карти - като висиш по 2 часа за подаване на молба за нов документ и още 2 часа за получаване на същия - ами че то за 4 часа губене на време даже 30 лева отстъпка в цената ще са малко. Освен това като въведат еврото от януари 25-та, ще настоявам да си платя новата карта в левовете, дето ги пиш(к)ат сега!

България търпи евросанкции за документите без срок.

безсрочните са само на пенсионерите, след мисля 60 или повече години. Защо на тази възраст да ги разкарват за смяна. Да не говорим за плащане на тези документи. Сега тези, които имат безсрочни, какво, ще ги викат да им вземат едни пари ли, от пенсиите, които и без това са под тавана за оцеляването им. Тъпотия някаква, ама за много пари, за нечии ненаситни лакоми гърла.

Да , ние си затваряме АЕЦ без да го искат , щото сме ганьовци и още 1001 малоумия от соц.номенклатурата лизнали задници за да са ЕС такава

Проф. Иво Христов ви каза истината преди няколко години,а вие му се обидихте...

Това е подарък от ГЕРБАДЖИИТЕ ЗА ПРОСТИЯ МАТРЯЛ!!

Не може ли просто да ни чипосат за по 10000 лв. на човек, може и разсрочено, но ще се трупат лихви разбира се и да се приключва с тая драма с личните карти ?

"Безсрочните,.. отпадат"..??;) А, на издадените..миналият месец "Безсрочни" , ...Кога, им изтича ..Безсрочният Срок ?? Ще връщат Пари ли ?? ;)

Не е нужно да имаш пророческа дарба, за да предположиш, че ще има все повече и повече хора с изтекли документи, а като се има предвид и опашките за издаването, става съвсем прекрасно!

Защо хората трябва да плащат за нещо, което не искат, 2-пъти повече ? В държавата, в която правителството не слуша гласа на народа е или тоталитарна или фашистка, така или иначе голяма разлика няма.

това което герб предложи и набързо оттегли заради хоркското недоволство сега ни се натриса през служебния кабинет с гербаджията главчев :Д

То кабинета се напълни с наследници на овчари. Що не питат живите си роднини овцете колко пъти се стрижат на година. Негате пенЦиите на певсионерите с 10 -може би 11 процента а всичко расте с 30 -50% Какво ли очаква слепо -глухо-нямато българско стадо след 09.06.2024 освен нови стригачи на овце -дипломирани с купени или дарени дипломи " оператор на биологичнаи единици"

Много добро и разумно решение! Отдавна трябваше да бъде взето! Трябва да се помисли и за срока на валидност на документите, десет години е прекалено много, хубаво е да се сменят всяка година, за да са винаги актуални. Регистрационните табели на автомобилите също е крайно време да се обновят и да се сложи край на този хаос с неясни и неразбираеми номера на автомобили!

Предполагам, че се бъзикаш с идеята да се сменят толкова често. Предложението ти ми напомня на една моя леля от 80-те, която баща ми я бъзикаше, че е на принципа, "Нова Година, нов съпруг", та и ти така, "Нова Година, нова лична карта"!

Абцолютно подкрепям, у германия, може да си сменяш пола по документи един път годишно, що пък ний да не си сменяме документите всяка година

Зевзек, поздравления. Супер си и с добра ирония. Напълно те подкрепям.

Господин Главчев голям ден ще бъде за българския народ ако се вземе генерално решение от парламента, при избори за депутати на всеки гласувал да бъдат изплащани по 50 лева официално по банков път, като по този начин стимулираме всеки пълнолетен българин да гласува. Така ще има висока избирателна активност, която най-после ще реши кой е кум и кой е сват. Сега тези пари се дават под масата въпреки че постоянно се тръби, че купуването на гласове е престъпление. Верно, че за това действие ще бъдат похарчени около 100 милиона лева, но в момента когато гласуваме по два - три пъти годишно много повече пара отива на халос !!!

Това ще е супер. Асан ще вземе 200лв да гласува за правилния кандидат плюс пеесе лева от държавата. Ще има и за Айшету.

Личните документи са механизъм необходим на ДЪРЖАВАТА за да работи. Като такъв, разходите по издаването им ТРЯБВА да бъдат поети ИЗЦЯЛО от държавата. Има решение на съда в Хага по този въпрос.

Излиза, че са ощетили толкова много хора, след като е трябвало да са в час с новостите още през 2019г. А тези, които са сменили току- що личните си карти, ще трябва да го правят пак за своя сметка!!!

на Овчев, това ли измисли, че е най важно!

помощи за Украине, а не за българите!

гласувайте за новите партий Коалиция "Ние, Гражданите" с бюлетина 4 и партия "Величие" с бюлетина 25! Те са партии против войните и корупцията! От ГЕРБ, ПП-ДБ, БСП, ДПС се наслушахме на голи обещания и помущи за Украйна изразени в оръжия! Такива партии не трябва да управляват българския народ вече!

да се чете - партии

Ludiamaus

И тук ли станахте форум за агит пропаганда. С тези обявените от вас действителен вот -нанай (както казват в ромските мапали). Пак ще гледаме сглобки и секфоруми по ТВ и медии

Слава Украйне, овци загубени. Това е само началото да дълга верига от увеличения в цените. Некой трябва да плаща масрафа. Нали всички сме горди Натуфци и борци срещу Путин....

всичко окрадоха тези комунисти - нарекли се демократи и атлантици!

да го духат по партийната линия на Главчев.....на ГЕРБ!

пенсионерите, гласувайте пак за ГЕРБ - ГРОБ!

И за ПП-ДБ, БСП и ДПС ....тези които подкрепят и слугуват на чужди интереси, а не на БЪЛГАРИТЕ!

готвят ни за ойрото :)))

по скоро зза гобищата. Ама и там са едни цени. Ни да си жив, ни умрел. Дет се вика - демонокрация.

Ще се радвам Путин да смачка тези изедници и в България!

те изтърва от психото?

Ето ви размера на инфлацията - над 50% - видим е от скока на цената…

“ 3. За издаване на лична карта на лица, навършили 70 години, се запазва преференцията за безплатно издаване и при трите вида обикновена, бърза и експресна услуга; 4. За издаване на лична карта на лица от 18- до 58-годишна възраст таксата е 30 лв.;” А хората между 58 - 70?

За сетен път се уверявам, че комунизма си беше по добрият строй! Демокрацията е за създаване на закони за крадене от бедните!

да попитам : Преди 3 години, си смених личната карта на която и изтече срока и ми издадоха Нова (за която им платих ) и на новата пише БЕЗСРОЧНА (тъй като.. съм пенсионер )!;) Според тях : КОГА, изтича БЕЗСРОЧНАТА ми лична карта?? Трябва ли, да им "Върна".. Безсрочната.. и Кога ? Ще ми върнат ли парите които им платих тогава ??;) ПЪЛНО БЕЗУМИЕ ,.. както и с данъка ДДС ! Всичко, което купуваш през живота си ти вземат 20%,...НО Никога не ти го връщат (преспадат ) както на фирмите ! Дране ..до кокъл ! Отврат !;(

Няма инфлация Трябват им пари правят Закон и си ги взимат

Служебния кабинет как взема решение те нали са само писари до изборите

Личните карти трябва да са безплатни, защото са задължителни. Да увеличат само шофьорските книжки и паспортите.

Държава дебнеща те , да ти смъкне и последната риза от гърба . Нови цени на нови лични карти , нови по големи глоби за скорост , не смееш да паркираш че навсякъде е някаква зона , не дай си боже забравиш да си вземеш винетка , яко снимки , яко глоби . Ей кръвопиици , сепнете се ....

По закон, документите са собственост на държавата и като такива, да си ги плаща тя! Ние за какво плащаме данъци?

Абе, то и според основният закон - конституцията. Етническите партии са забранени, ама ДПС съществува вече 30+ години.

Едно време Станишев с подмяната на личните карти стана шеф на ПЕС. Сега кой ли ще изстреляме за главен пост в Европа

ББ

ама ако може да не ни го връщат, после.

Столетници по опашки, това е България.

Те и на 80 не са цъфнали. Представям си 82 годишния ми баща с бастунчето как ще чака с часове прав навън пред 9-то районно. А като се добере до тясното помещение може да разчита на една масичка и два счупени стола.

На СЛУЖЕБНИЯ кабинет, основаната работа е да организира избори!!! Защо СЛУЖЕБН кабинет приема закони ?!?!?¿

Всички тези 240 в парламента са за бесилото!!! Заедно с всичките им заместници, съветници, секретарки и т.н. Както и всички останали били в парламента последните 34 години!

То по принцип, 240 тюфлека са прекалено много. 100-120 калпака са достатъчни!

и да е като при социализма, да ги събират и плащат надник, само като имат работа (един-два пъти годишно), а не да им дебелеят зад.. ниците там постоянно и да лапат огромни заплати.

Вече и от пенсионерите ще обират пари. Яката са го закъсали.

невероятно е как една мъжка компютърна специалистка в хай тек технологийте върти цял тикток на малкия си пръст

Ейййй...нямат наяждане тия! Тумбаците им са като на бременни булки в деветия месец с близнаци, джобовете им ...дъно нямат! Да пукнете дано, в дън земя да се продъните, дето смучите народа както турчин не го е смукал!

Става като концлагер май. С тия "биометрични" ЛК тогава трябва да може да се гласува, за да се отчете вота на 60% негласуващи и отвратени най-накрая.

Искам Война с Русия та да ни освободят пак

Само ядове и висене по ОПАШКИ

сабираме пари за макета изклецани от черни геьове

Събират кинти за усрайната

Най големия враг на българите е българската държава в лицето на шайка ояли се, алчни паразитиращи хрантутници, които се подвизават на синекурни държавни постове с години, до живот, а след тях местата им се заемат от техните изтърсаци

няма ли да изтрепете тази парламентарна помия