Новите научни достижения в лечението на мозъчни инсулти и възможностите за обучение на мозъка след преживян мозъчен инцидент ще са акцентите на Третия национален конгрес по невросонология и мозъчна хемодинамика.

Той ще протече под мотото „Иновации в медицината“ от 6 до 8 октомври в София.

Успоредно с него ще се състои и регионален обучителен курс по неврология на Европейската академия по неврология.

Лекции и семинари, посветени на интервенционалната съдова неврология, ще водят изтъкнати специалисти като проф. В. Демарин, Хърватия, по превенцията на инсултите, проф. К. Нидеркон, Австрия, за механичната тромбектомия, проф. С. Андонова за лечението с венозна тромболиза и т.н.

Предвидени са практически семинари за лечение при интрацеребрален кръвоизлив и криптогенен мозъчен инсулт.

На 7 октомври в БЧК лекторите проф. У. Валтер от Германия, проф. Л. Падуа от Италия, проф. Ф.Перен от Швейцария и акад. Е. Титянова от България ще покажат възможностите на несъдовата ултразвукова диагностика в неврологията, като лекциите на проф. У. Валтер от Германия, проф. Л. Падуа от Италия, проф. Ф.Перен от Швейцария и акад. Титянова от България се очакват с огромен интерес.

Повече информация за двата престижни медицински форума, за дейността на Българската асоциация по невросонология и мозъчна хемодинамика и нейния принос във въвеждането на световни стандарти в ултразвуковата диагностика на нервната система и терапевтичния ултразвук можете да откриете на www.neurosonology-bg.com