На среща със Съвета на законодателите Путин заяви, че руската кухня е превъзходна - "от Кавказ до Поволжието, и изобщо къде ли не".

Като пример за добра национална кухня даде осетинските пироги (вид баници), татарските беляши (пирожки с месо), чак-чак (казахстанска домашна юфка с мед), калитките в Карелия и др.

Според него трябва да има промишлено производство с по-добро качество от потенциални световни конкуренти, включително „Макдоналдс“, предаде РИА Новости.

По думите му тези продукти трябва да бъдат с по-ниска цена, да изглеждат  домашно приготвени, но да са на принципа на промишленото производство.

Той призовава да се създадат условия с преференции за подобен малък и среден бизнес на регионално ниво, които ще правят "национален фастфууд", пише ИТАР-ТАСС.

Без американска пропаганда

Вчера Русия реши да експулсира четирима американци, влезли с туристическа виза, които всъщност преподавали английски на студенти и "извършвали пропаганда на американските ценности", съобщава Франс прес, като се позовава на руската имиграционна служба.

Съдът в град Чебоксари, на 700 километра източно от Москва, осъди четиримата американски граждани да напуснат територията на Русия и да платят глоба от 200 рубли (около 40 евро), съобщават местните имиграционни служби.

ЦРУ създал интернет

Миналата седмица Владимир Путин заяви, че интернет първоначално е бил проект на ЦРУ и продължава да се развива като такъв.
Той обеща да защитава руските интереси онлайн.

Кремъл иска да упражнява по-голям контрол в интернет, който руски опозиционни активисти, на които е забранен достъп до националната телевизия, използват, за да разпространяват идеите си и да организират протести.