Автомобилният журналист от "Дневник" беше бит пред очите на 3-годишното дете и съпругата си на 1 май следобяд, когато се прибирали в София след почивните дни. Тогава той разказа за спречкването с другия шофьор: "Засегнатият "колега" ме принуди да спра в аварийната лента. Останах в колата, закопчан с колана и отворих прозореца, за да го чуя какво иска. Чух псувни, последвани от удари с юмруци. Няколко успях да избегна, други - попаднаха в лицето ми, очилата ми изхвърчаха".

Опонентът счупил и стъклото на страничното огледало на колата му. След като Пауновски подал сигнал в полицията, бил направен оглед на автомобила и започнало издирването на хондата, в която биячът пътувал заедно с жена. Установено е, че колата е собственост на частна фирма и е била управлявана от 39-годишен неин служител от Плевен, съобщиха днес от МВР. По инфорамция на БНР той се казва Ивайло Дончев. Изяснен е и адресът в София, на който мъжът живеел под наем. Днес той се е явил в полицията с адвокат и отказал да даде обяснения за инцидента.

Дончев е задържан за 72 часа и са му повдигнати обвинения за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Той е регистриран за кражба и осъждан за същото престъпление, уточниха от полицията.

"Искам да благодаря и на журналиста, който като един съвестен гражданин подаде сигнал. Без негова помощ, трудно бихме стигнали до извършителя. Още повече, че се предполага, че с подобно поведение на пътя, задържаният би могъл да застраши здравето и живота и на други участници в движението. Нашата позиция е за недопускане на подобни инциденти на пътя”, коментира пред "Фокус" шефът на столичната полиция старши комисар Валери Йорданов.

Междувременно беше разкрит и втори подобен случай, при който жертвата преживяла още по-голям ужас. 39-годишният Владо Владов от София бил пребит с бухалки пред очите на четиригодишното си дете. Инцидентът станал в пазарджишкото село Козарско на 30 април. Малко преди това на Владов се наложило да криволичи по междуселски път заради големите дупки, което жена с автомобил зад него сметнала за засичане.
Тя се обадила по телефона и нападателите проследили потърпевшия и семейството му, когато паркирал автомобила си пред къща в селото, разказаха потърпевшите пред bTV. Двама мъже с черен джип препречили пътя на Владов и започнали да го налагат с бухалки, без да дават обяснение. След като счупили дърво в него, непознатите опитали да го наръгат в корема с острата част. По-младият дори отишъл до джипа и извадил пистолет, който насочил към главата на Владов. Съпругата му молела нападателя да не убива бащата на детето й.
Бруталният бой спрял, след като роднина на нападнатия извадила фотоапарат и започнала да снима. Тогава биячите избягали и се укрили.

Два дни по-късно обаче са задържани от полицията в Пещера. Те са баща и син. Бащата е осъждан вече за хулиганство. Той е съпруг на жената, шофирала зад семейство Владови заедно с непълнолетната си дъщеря.
„Те не отричат, че е имало спречкване с пострадалия, но версията им е малко по-различна. На самия инцидент обаче е имало над 10 човека свидетели, така че ще се установи обективната истина", поясни инспектор Атанас Топчиев, началник на РУ-Пещера.
Очаква се прокуратурата да повдигне обвинение срещу двамата нападатели, след като са разпознати от жертвата.