Днес в 17 часа изтече срокът за получаване на огромния джакпот от 6 575 225 лева, който бе спечелен през месец юни, предаде Агенция КРОСС. Спортният тотализатор изплаща печалбите в срок от 45 дни. Щастливецът удари уникалния джакпот с обикновен фиш за 2,40 лв., пуснат в 9,09 ч. на 16.06.2010 г.

Председателят на Управителният съвет на Българския спортен тотализатор (БТС) Иво Тонев обясни, че печелившият фиш, който бе показан на медиите, е пуснат в Ловеч и към момента няма информация за собственика, предаде КРОСС.

На извънредно заседание управата на БСТ взе безпрецедентно решение. По нормативни разпоредби сумата от 6 575 225.40 лева следва да бъде разпределена по 50% на Министерството на физическото възпитание и спорта и тотализатора. 3-те милиона за ведомството ще могат да бъдат преведени най-рано през март 2011 г., когато приключва финансовата година, съобщи БНТ.

БСТ обаче ще предложи на Министерския съвет и на Комисията по хазарта техните 50% да бъдат върнати отново в играта. От тотализатора предлагат следващите три пъти, когато падне джакпот, в първия тираж след него, натрупването да започне от 1 милион лева. Предложението трябва да бъде одобрено и от Министерски съвет.

От ръководството на тотализатора обясниха, че са на печалба, но въпреки това имат нужда от финансови средства за нова техника. Идеята на решението на управата е да покажат на хората, че в тотализатора машинации няма.

Случаят с непотърсените милиони не е прецедент в историята, тъй като преди години в България е имало подобен случай, но с много по-малка сума - 500 000 лв. Съвсем наскоро във Великобритания късметлия не си потърси над 3 милиона лири, спечелени от тото.