Това съобщи заместник-кметът на община Левски Борислав Цанов, цитиран от БТА. Той уточни, че жертвите са 19-годишният Мартин Любенов, 20-годишният Георги Георгиев и 21-годишните Михаил Антонов и Димитър Петков.

Катастрофата стана около 18.30 часа вчера между лек автомобил БМВ и микробус на международния път Плевен-Русе, на разклона за град Славяново, съобщи говорителят на ОДП-Плевен Марияна Цветкова.

19-годишният Мартин Любенов, който е бил зад волана на БМВ-то, предприел изпреварване на товарен микробус "Фолксваген Транспортер", но изгубил контрол и колата изхвърчала от платното, след което се ударил в крайпътно дърво. При силния удар БМВ-то се е разцепило на две през средата, като дясната част е паднала на пътното платно. В нея се удря микробусът, управляван от 54-годишен мъж от село Обнова.

И четиримата младежи са починали на място. При огледа две от телата са намерени на дървото, а другите две са били разчленени и части от тях са открити в крайпътната нива. Тестът за алкохол на шофьора на буса е отрицателен. По първоначална информация причина за фаталната злополука е шофирането с превишена скорост на загиналия младеж, допълват от пресцентъра на ОДП-Плевен.

Други трима млади хора - на 21, 22 и 39 години, загинаха в събота в катастрофа край Хисаря.

Междувременно днес бе съобщено, че присъдата срещу перничанката, която през 2007 г. уби трима младежи при катастрофа, е потвърдена окончателно и тя влиза в затвора за 12 г.