Инцидентът е станал около 15 часа в района на т. нар. резервна самолетна писта край разклона за Провадия, съобщиха от ОДП на МВР-Варна. В този участък липсва мантинела, която да разделя пътуващите към Варна и към Шумен.
Статистиката сочи, че това е участъкът с най-много пътни инциденти със смъртни случаи.

По първоначални данни “Опел Астра”, с великотърновска регистрация, и “Пежо 206”, с варненска регистрация, по едно и също време започнали да изпреварват коли в лентите, където се движели и се ударили челно.
 
На място са загинали четирима души. В „Пежото” са пътували 38-годишният П.П.Г. от Стражица, синът му на 15 г. със същите инициали и 19-годишната А.А., съобщиха от Националния медицински координационен център (НМКЦ), цитирани от "Фокус". Мъжът е починал в линейка на път за Спешния център във Варна. 

В „Астрата” са пътували 35-годишният шофьор Б.Р.А., Я.Н.К. на 40 г. и 34-годишната Н.И., която е единствената оцеляла при инцидента. Тя е откарана в Шокова зала на МБАЛ “Св. Анна” с черепно-мозъчна травма, счупена подбедрица, тежки травми, в безсъзнание и с опасност за живота

За да се извадят двама от загиналите от смачканите автомобили, се наложи ламарините да бъдат разрязани. Телата бяха извадени чак вечерта. 
От удара четирима от пътниците са изхвърчали извън автомобилите, обясниха от Гражданска защита, цитирани от "Фокус".

Изясняват се причините за тежкото произшествие, казаха от полицията.