Славов е обвинен, че в качеството му на кмет на общината, през периода септември - октомври 2010 г., умишлено не е положил достатъчно грижи за ръководството, управлението и запазването на повереното му имущество.

Община Ямбол започна да разрушава блок № 20 на 18 септември 2010 г. заради опасността, която сградата представляваше за обитателите му. Дни преди това 11-годишната Бюлбюл бе тежко ранена, след като част от самонастанилите се в блока роми започнаха с чукове и лостове да рушат сградата в отговор на искането от общината да се изнесат.

Блокът беше съборен на 13 октомври 2010 г. От асансьорните шахти и мазетата бяха изринати 3615 кубика боклук. След извеждането на обитателите от опасния жилищен блок, около сто души си построиха колиби с подръчни материали и населиха близката поляна. 145 апартамента в опасното съоръжение бяха общински.

На фирмата, извършила разрушаването на жилищния блок, са били предоставени безвъзмездно строителните отпадъци от сградата - стомана и бетон, от което общината е претърпяла щети в "особено големи размери" - 290 597 лева.

В началото на заседанието защитата на Георги Славов поиска отвод на прокурора по делото - Димитрина Георгиева, поради опасност от "предубеденост към подсъдимия и невъзможност да му бъде осигурена ефективна защита". Съдът отхвърли искането на адвокатите. 

Делото продължава днес и утре с разпит на свидетелите и вещите лица.