Съдят ямболския кмет за срутения блок №20

Тричленен състав на Окръжния съд в Ямбол даде ход на дело срещу кмета на града Георги Славов за финансови нарушения при събарянето на блок 20 в ромския квартал на града, съобщи БТА.

Обратно в новината

Коментари - Съдят ямболския кмет за срутения блок №20 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всеки един български град може да покаже снимки от такъв блок даден на циганите преди години и превърнат в руини от самите тях! То не бяха средства от държавата за тях, не бяха еврофондове пак за тях, десетки години живеят на наш гръб-плащаме им тока, водата,социалните им помощи са пак от нас.От нашия гръб смъкват 10 кожи за данъци и осигуровки, но и ежедневно ни набиват в главата колко онеправдани били братята роми и как им нарушаваме правата!Геноцида е спрямо българският народ! Напълно подкрепям кмета на Ямбол за събарянето на блока! Минавала съм оттам- беше абсолютен кошмар!!!! Избити врати,прозорци, липсващи стени и тераси, почернели стени от запалени в апартаментите огньове, мръсотия надхвърляща представите ни! Заедно с това- цигани които съществуват в някаква безметежна реалност- кражби, ядене, пиене, безброй деца бягащи голи и боси в дъжд и сняг....Защо никой не попита живеещите в съседните блокове как се чувстват, смеел ли е някой нормален човек да премине покрай циганския блок??? Защо няма власт в тази държава, която да ги накара да работят за да получават социални помощи, да си плащат данъците и осигуровките,тока,водата, а като не плащат- да не бъдат обслужвани??? Или пак ще ни търсят сметка за нарушените им права??? В този живот, братя роми има и задължения, ама на много хора от които зависи да се променят нещата не им оттърва да говорим за това!

Няма ли кой да осъди кмета в сянка на Добрич, Живко Мартинов? Тоя "бизнесмен" имаше задължения от 500 000лв. от присвоено ДДС.

Така е в Булгаристан- свестните ги съдят, а престъпниците са национално богатство! Колкото по- мазен и противен, толкова по- защитен от бг съда. На всеки клон трябва да виси магистрат!!

с атомна бомба, или с гранатомет, по нашенски? Лесно се руши, само да искаш, и мозака да ти не пречи, зер ! баба Тодорка.

Срутихте го вие, мангалите! Първо сте изкъртили всички прозорци, после дограмите,вратите и паркета за печки, после железните перила, балконите, накрая сте започнали да къртите стените за желязото. Ясно ли ти е?! Кмета е разчистил руините след вас, животните. И заради това го съдят!

Ми кошиго съдйат чиляа ??

Като си спомням този блок, си го представям като нов! И си мисля за циганите по принцип. Дошли сте в една плодородна земя, хората са толерантни и ви дават да я работите и да отглеждате децата си, приемат ви на работа и не знаете какво е апартейд, дори не сте го помирисали, не знаете какво е газова камера. Имахте възможност да учите, даже да изучите децата си, за да станат почтени хора, държавата ви даваше жилища, храна и работа, но вие през цялото време рушахте. Сега вършите престъпления и повечето от вас са враждебни към народа, който ви прие на земята си, сякаш ви е виновен, че не искате да живеете като нормални хора! Вие лъжете, че почитате Богородица и се съюзявате с ислямските ходжи, за пари ни продавате. Превърнали сте се в символ на лошите качества на недостойните хора. Вече няма място за поощрение на безхаберието ви. Ако вие не искате да бъдете хора, защо си играете със съдбата? В същото време гледам как безхаберните комунисти оставят държавата ни да се разграбва по същия цигански начин и важно да обясняват, че няма никакво значение кой не е спазил законите. Вече всичко има значение и изродите трябва да влизат в затворите без никакви условия. Държавата си възпита престъпници, сега е ред на народа да възпита държавата!

С този блок 20 станахме за подигравка на цяла Европа. Гледайте филма "хотел Рай", и ще ви стане ясно защо е съборен блокът? Много ясно, че фирмата, която го събаря, ще получи някакво обезщетение за труда си. А старият бетон нищо не струва, остава желязото. при цена 30 стотинки за килограм, едва ли посочената цифра има нещо общо с действителността. Най-вероятно по политическа линия някой се опитва да натопи кмета.....

що за глупасти са това.блока трябваше да се взриви заедно с мангалите.

Не е зле "АТАКА"да има по-вече депутати в следващия парламент(за да не ставаме толкова често за резил).

Блоковете и жилищата които от десетилетия се раздават на циганите безвъзмездно, са най-доброто доказателство за какви животни и за какво скотско племе става въпрос. Даже филм снимаха за това, как от един красив и чисто нов подарен блок на мангалите, се превръща в руини. Няма нужда от коментар повече!

Е, такова чудо не е било ! За първи път чувам министър да дава подкуп, вместо да взема ?!

jingiby

Свестните у нас смятат за луди е казал Ботев. Човекът намери сили и средства да се справи с циганията и сега е подсъдим.

потресе ме гладката на многокорпусния изтърбушен и превърнат в клоака 20-ти блок на фона на ликуващи циганета!за какви прокурори и за какъв кмет правите сега този платен фарс!

Кметът на Ямбол е 100% ГЕРБ! И колко много пари направи като гербар -кмет на Ямбол,вече втори мандат. И нова,т.е вече от 2000г. готова сграда болница,прави. 6 000 000.00лв му даде МС на ГЕРб. Депутат мислеше да става ,но го рязнаха за влезли в сила присъди по-други наказателни производства.

И така започнаха политическите поплювания. Виж ко пишле, ямболии си го харесват кмета, защото освен че събаря клоаки и СТРОИ. СТРОИ нещо което никой друг не беше правил в такъв мащаб преди. Да не казвам че тоя тиквенски град вече ни изпревари... Но това разбира се няма значение. Имат тъпите политически нападки- тоя гербер, тоя бесепар. А не знам дали именно бесеперя не съдят още в нашия съд. Но това също е без значение. Я сега кажи колко парички взе щото трябва да си много тъп да предпочетеш някой който САМО краде, пред някой който строй и се облажва...

В тази държава онези,които трябва да бъдат съдени са на свобода,а онези които си вършат работата са подсъдими.Имах късмета лично да видя това творение на циганията и направо нямах думи кои болен мозък е предал такъв жилищен блок на ромите?Този блок е строен с парите на данъкоплатеца,а че ромите му видяха сметката никои не потърси отговорни за целта лица.Този блок беше петно на съвременната действителност и се радвам,че вече е заличен един път завинаги.Няма такъв филм - коне да гледат от прозорците (каквото е останало от тях) и прасета да лежат на стълбите :).

Абсолютно си прав. Такива примери има в цялата страна. В Плевен също има един такъв блок в кв."Сторгозия" бостшсон жт циганите. Те не трябва да бъдат допускани да живеят в цивлизовани населени места. За тях трябва да има резервати, защото са точно на една спетен от животните. Дори и животните поддържат някъкв ред в обиталищата си. Така че циганите не могат да се приравнят дори и към животните. Годините на криворазбрана демокрация съвсем ги направиха неконтролируеми и си живеят както им дойде и за всичко им е длъжна държавата и ние дето си плащаме данъците и сметки. Те спокойно съществуват на наш гръб.

Имената! Кои са тези от тричленния състав на Окръжния съд в Ямбол, които играят на циганската музика?

Не искам да ставам адвокат на кмета, но за това, което той реши и направи го подкрепям на 100 %. Въпросния жилищен блок беше построен и раздаден на ромски семейства преди доста години но от него не остана нито един запазен апартамент всичко се разби и каквото можа се изнесе, продаде или изгори. Там нямаше вода по простата причина, че се изкрадоха тръбите, нямаше електричество и всичко под него беше станало помийна яма, а да не говорим за тоновете боклуци пред "блока". Минавайки край него всеки нормален българин би се запитал, защо този разбит блок още не е съборен и когато кмета най-после си свърши работата някои от общинските съветници решиха, че могат пак да му спретнат едно дело, вместо да го поздравят за това. Но разни хора, разни идеали...

Този кмет направи това, което никой от неговите предшественици не посмя да направи! И го направи по възможно най-цивилизования начин (доколкото може да цивилизовано, когато става въпрос за един "по-специален етнос"). Събарянето беше предшествано от половингодишна процедура по изследване точно колко жители обитават всеки апартамент (по минимум 20), имат ли документ за собственост (в повечето случаи - не) и разяснения какво предстои.

А дали в съдът ще се вземат под внимание филмите, дето са прожектирани по западните телевизии, преди този блок да бъде съборен? Така не може, културните традиции на цял един етнос, дошъл от майната си в България, да бъдат унищожавани. Това е толкова исконно, както на розата да й отнемеш уханието. Този кмет ще трябва по Нюрнбергските съдебни правила да бъде съден, за геноцид над ЧОВЕЦИТЕ. Да обещети сичкото сиган, до девето коляно.

Да го бяха оставили да се срути с все цигани вътре!

циганите имат права за всичко и пред всички. е, нека посмеят да го осъдят пък да видят тогава българско негодувание тогава!!!

Кой първо ще пострада, след произнасянето на присъдата? Съдията или "бездомниците"?

Един кмет да вземе мерки срещу циганите и да излезе виновен. Колко повече общински пари щяха да отидат за ремонт на блока, за да бъде в същото състояние след една година с тези наематели

едно от малкото добри дела които кмета направи за града....за това дело го подкрепаим на 100%, но не и за другите работи които сварши...

Поредната гавра с българин, несправедливо обвинен за циганско безхаберие и разруха. Докога?!?!

Чак пък гавра. Не го съдят за това, че е бутнал една опасна сграда, а за това, че е подарил нещо на частна фирма. Друг е въпроса дали тези отпадъци струват колкото твърди обвинението. Не ми се вярва да го осъдят.

Поредната глупост срещу кмета..............

Чак пък толкова да се е загрижила власта за общинското имущество - е не мога да повярвам. Кмета нещо е оплескал по политическа линия. Най-страшната му грешка сигурно е че не е от герп.

Напротив, от герП е!

Мда, циганите в Бг никога и за нищо не са виновни !

Много жалко, че циганите не са били вътре когато са го събаряли. Но станалото - станало. Стабилна и поне 5-метрова бетонна стена, с бодлива тел отгоре, опасваща цялото гето, би било едно добро начало!

и плащам с лични средства охраната на лагера с картечници и БТР - при опит за напускане да се стреля на месо.