Спасителни екипи издирват тригодишното момче, което се изгуби в понеделник вечерта в гориста местност между русенските села Тетово и Смирненски, каза за "Фокус" директорът на областната дирекция на МВР в Русе комисар Теодор Атанасов.

Детето било с родителите си, които берели липов цвят. Оставено е било без надзор. Сигналът е подаден в полицията в 20.30 часа. В акцията по издирването му участват служители на полицията, пожарникари и доброволци.

Комисар Атанасов обясни, че към момента детето все още не е открито. Вчера в акцията са се включили повече от 150 души, а днес те са около 70-80.

При издирването се използват и термовизори. Освен Атанасов, на място е и директорът на противопожарната служба в Русе комисар Димитър Павлов.
Полицията работи по различни версии.

Продължава издирването и на 9-годишния Станимир Мичков от Богдан, който изчезна в понеделник по обяд, съобщи за "Фокус" кметът на селото Христо Иванов. „Прави се всичко възможно момчето да се намери, но засега няма никакви следи от него”, каза Иванов.

В издирването участват полицаи от Пловдив и Хисаря и доброволци от селото, както и следови кучета. Районът се оглежда и с дрон.

Районът е труден, издирването се усложнява от многото храсти и ниски дървета по него.

Детето е от трудово семейство и се е загубило докато е било да пасат овцете с майка си, припомни кметът.