Така мисля че е редно, освен ако ситуацията не стане доста сложна, драматична, но във всички случаи е добре настоящият държавен глава да не взема отношение към това как и кой ще го наследи, каза Георги Първанов, цитиран от БТА.

Бих приветствал всеки, който дойде на моето място, тъй като това ще бъде изборът на народа, допълни Първанов. По думите му за предстоящите президентски избори ще има изобилие от кандидати.

Георги Първанов, който завършва официалното си двудневно посещение в Австрия, се срещна днес с федералния канцлер Вернер Файман, с председателя на Националния съвет на Австрия (долната камара на парламента) Барбара Прамер и с президента на Австрийската стопанска камара Кристоф Лайтл.

Вчера в отговор на въпрос на австрийски журналист какво ще прави след изтичането на мандата му и дали със създаването на гражданското движение АБВ се връща на партийно-политическата сцена Първанов отговори: "Трудно е да ви разкажа сега, може би първото, което ще направя, е да дойда като екскурзиант, тук във Виена, ще обиколя Австрия, защото като президент, въпреки многократните си посещения, така и не успях да видя онова, което искам".