ЕК: Интернет платформите да махнат опасното съдържание

stat
12:37  |  28 септември 2017 | / Автор Стоян Гогов /  
ЕК иска да затегне контролът над интернет ЕК иска да затегне контролът над интернет
Сн.: ec.europa.eu

ЕК предлага интернет платформите да въведат срокове за премахване на опасно съдържание.
Европейската комисия представи днес предложенията си за борба с разпространението в интернет на съдържание, свързано с тероризма и езика на омразата, предава БТА.

Комисията призовава сайтовете да улеснят подаването на сигнали за опасно съдържание, както и да въведат срокове за неговото премахване.

Настоява се платформите да направят така, че да разубеждават онези потребители, които веднъж са нарушили правилата, да повтарят опасните си действия.

ЕК предлага уеб платформите да въведат автоматизирани способи за засичане и премахване на съдържание, което не отговаря на изискванията, като същевременно направят така, че да не се стига до прекалени мерки. Сайтовете следва да съставят списък от потребители, на които може да се има доверие, и да приемат от тях сигнали за злоупотреби.

Сайтовете следва да въведат способи за обратна връзка с националните власти, за да може властите да намират лесно и бързо към кого да се обърнат в случай на необходимост от премахване на съдържание.

Уеб платформите са призовани да разработят похвати, с които да бъде затруднено връщането онлайн на съдържание, което веднъж вече е било отстранено.
Последно в На фокус


Възражда ли се нацизмът в Европа?

Засилването на крайнодесните течения беше отбелязано от европейски експерти като един от водещите рискове пред Стария континент.