До края на седмицата те настояват да се срещнат с премиера Бойко Борисов, защото са убедени, че е заблуден по въпроса за въвеждането на измервателни системи за горивото, предаде БНР.
Крайният срок е до края на март 2012 г.

Протестиращите виждат в тази мярка опит на големите вериги бензиностанции да ги елиминират от пазара. Те са възмутени, че ги подозират в прикриване на оборот.
Според тях, никой няма сметка да купи горива от сивия сектор, защото без фактури, при продажбата им трябва да платят целия размер на ДДС, а така сметката им не излиза.

По последни разчети, монтирането на въпросните устройства ще струва над 20 000 лв., защото към първоначалната най-ниска цена от 17 000 лв., трябва да платят още около 4000 лв. за транспорт, заплати и осигуровки на работници за 10 дни, за калиброване от лицензирани фирми и за поставяне на съгласуващо устройство, тъй като нивомерните системи са германско производство.

Монтажът става при затворени бензиностанции, което също обърква сметките на протестиращите.
Хората са сигурни, че фискът няма да спечели нищо от тази мярка и, че няма да имат възвращаемост на разходите, което е в разрез с правилата в ЕС.

От инициативния комитет питат защо това изискване не важи за т.нар. ведомствени бензиностанции.
Ако до края на седмицата премиерът и финансовият министър не се срещнат със представители на протестиращите, сдружението ще потърси българските евродепутати, за да поставят проблема пред институциите в Брюксел.

Близо 2000 от около 3200 бензиностанции в страната не са предприели нищо, за да се снабдят с нивомерни системи на резервоарите си до момента, съобщиха преди дни от Националната агенция за приходите (НАП).
От началото на 2011 г. обектите за търговия на течни горива са задължени да отчитат по електронен път оборотите си в НАП.