Председателят на предизборния щаб на партията обаче е категоричен, че ГЕРБ ще се бори да получи много повече депутати.
По думите му ГЕРБ има нужда от подкрепа на десни партии, които са от семейството на ЕНП, за да може да взима силни решения и да направи силно правителство с премиер Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

По традиция ГЕРБ внесе днес първа в Централната избирателна комисия (ЦИК) документите за участие в изборите, след като младежи пазеха ред от 3 август.

"Съгласно изискванията на изборния орган и разпоредбата за попълване на данните на електронен носител са внесени 9 999 подписа при събрани 41 000", каза Цветанов, цитиран от БТА.

В момента се прави финализиране на листите на ГЕРБ и последната дума ще бъде на председателя на партията, предаде "Фокус".

"Окончателно листите на ГЕРБ ще бъдат подредени до 20-25 август като някои кандидатите ще са водачи на две места",
уточни Цветанов.

Той напомни, че ГЕРБ първа определила предизборния си слоган ("Стабилна България – време е") и платформа.

"Парламентарните избори ще са първа загуба на Михаил Миков начело на БСП",
коментира още Цветанов.

ЦИК приема от днес документите за регистрация на партии и коалиции за участие в парламентарните избори на 5-и октомври.

Според новите изборни правила депозитът за участие е намален на 2500 лева.

"Изискваната подписка също е по-малка. За разлика от предходните избори подписката е по-малка - 2500 избиратели, които подкрепят избирателите. Останалите документи за партиите са същите. Коалициите се регистрират без необходимостта партиите, които участват в тях, да са регистрирани от ЦИК предварително",
обясни пред БНР говорителят на комисията Александър Андреев.

Коалиционното споразумение, което следва да бъде представено, и инициативните комитети за издигането на независими кандидати за народни представители ще бъдат регистрирани в съответните РИК.

Документи за регистрация в изборите ще бъдат приемани до 18 ч. на 20 август.

Ръководството на ЦИК се срещна днес с министър-председателя проф. Георги Близнашки в сградата на Министерски съвет.
След срещата пред журналисти зам.-председателят на ЦИК Мария Мусорлиева каза, че са провели изключително ползотворна среща с проф. Близнашки.

По отношение на това, как комисията ще гарантира сигурността при провеждането изборите, Мусорлиева каза, че ЦИК ще гарантира сигурността на бюлетините.