Това съобщиха днес от пресцентъра на партията, като уточниха, че не се предвиждат повече изявления, предаде БГНЕС. Така не бе оповестена официално причината за решението на Стоянович.

Миналата седмица обаче неговото име се появи в някои медии като един от учредителите на бъдещия политически проект на Георги Първанов движение АБВ - "Алтернатива за българско Възраждане".

Както самият президент обяви, новото движение ще бъде офицално представено на 11 ноември - другата седмица в четвъртък. 43-годишният Стоянович бе парламентарен секретар на Външно министерство и началник на кабинета на Надежда Михайлова до 2001 г. Беше член на Националния съвет на СДС, но напусна партията през юли 2003 г. и премина в "Гергьовден". Той оглави движението през 2007 г., когато дотогавашният му лидер Любен Дилов-син се оттегли от поста.

Участието си в новия проект на Първанов вече потвърди бившият външен министър и настоящ евродепутат Ивайло Калфин. Спрягат се още имената на Меглена Плугчиева, Костадин Паскалев,  Андрей Пантев, Стефан Данаилов, Велислава Дърева, Мария Капон.