Това твърди германският в. "Билд" в публикация, цитирана от гръцкото електронно издание на в. "Етнос" и БНР.
Според германския таблоид, ЦРУ в свой доклад споменава, че протестите по улиците на Атина могат да доведат до ескалиращо насилие и даже до революция и че вследствие на това гръцкото правителство щяло до загуби контрол над управлението на страната.

"Билд" пише още и за доклад на ЦРУ, в който се споменава за евентуален военен преврат*, в случай че ситуацията в Гърция се усложни още повече и излезе извън контрол.

Европейски ръководители преговарят за безпрецедентна външна намеса в икономиката на Гърция, за да може страната да излезе от сегашната криза, твърди британският в. "Файненшъл таймс" в публикация, цитирана днес от гръцките медии.
Намесата щяла да се свежда до международно участие в събирането на данъци и до реализацията на планираните мащабни приватизации на държавно имущество, като в замяна на Гърция щял да бъде отпуснат нов заем.
Представители, участващи в тези преговори заявили пред британския вестник, че пакетът включвал също стимули за частните кредитори на Гърция, така че те доброволно да удължат срока за погасяване на гръцкия дълг, както и нови мерки за икономии.

Европейските институции дори готвят план "Маршал" за Гърция, съобщава гръцкият в. "Елефтеротипия".

Гръцките медии вече съобщиха, че само за един ден гърците са изтеглили 1,5 млрд. евро от банковите си сметки, след като в медиите плъзнаха слухове за излизане на страната от еврото.

*На 21 април 1967 г. е извършен успешен военния преврат в Гърция, останал в историята като превратът на "черните полковници". Военната хунта управлява до 1974 г.