Това съобщава в. "Труд", пред който говорителката на Софийската градска прокуратура Маргарита Немска е потвърдила новината.

Мъжът, чиято самоличност се пази в тайна и е поставен под охрана, разказал как Масларова очаквала парите на задната седалка в луксозна кола до столичния хотел “Плиска”. Носела със себе си голяма чанта. Банкнотите, пристегнати в книжни бандероли, били в купюри от 20 и 50 лв. Свидетелят разказва, че в 3 от случаите  й дал по 60 пачки, но в навечерието на 2009 г. й занесъл двойно по-голямо количество. Точната сума не е ясна.

Той е дал два пъти показания пред съдия, в които твърди, че на срещите с Масларова го изпращал не кой да е, а семейният й приятел Венцислав Драганов. Бизнесменът от Стара Загора е обвиняем заедно с Масларова. Навръх женския празник 8 март депутатката от БСП ще застане пред съда по обвинението, че е присвоила 11 038 405 лв. от ремонта на социалния дом в града. Другите подсъдими по делото са управителят на дружеството “Стара Загора 2007” Михаил Методиев, бившият заместник-министър в социалното ведомство Димитър Димитров, ексгавният секретар на ведомството Иван Пенев и експертът Росен Стефанов.

Магистратите установили по безспорен начин, че Масларова и Драганов са близки приятели. В периода 2007-2009 г. между тях били засечени над 100 телефонни разговора. Имало дни, в които се чували по 2-3 пъти.
“Събрали сме достатъчно данни, че част от присвоените пари Венцислав Драганов е влагал в ремонта и обзавеждането на хотел “Роза”, разположен на Старозагорските минерални бани. Хотелът е собственост на дружество, в което Драганов е съдружник”, казват от Софийската градска прокуратура.

“Не приемам приказките, които вървят, че имало една кола, че в нея били давани пари на гарата, на автогарата и не знам къде. Вие как си представяте тази работа, това са глупости от хиляда и една нощ. Този човек, който уж твърдял подобни неща, аз не го познавам и ще кажа това, където трябва. Знам какво съм правила и нямам притеснения за това, което съм вършила. Всичко е било по правилата. За мен всичко това, което се случва, е форма на политическа репресия”, отрича пред вестника самата Емилия Масларова.