Това е разказал той на свои колеги от египетската фирма превозвач, в чийто автобус са пътували 11-те пострадали наши сънародници. Както вече беше съобщено, българският туроператор има валидна застраховка с 1,4 млн. лева покритие и тя ще покрие разходите по лечението им.

„Шофьорът е казал, че е имало пясък на пътя, а това е магистрала и там се кара сравнително бързо, така че, ако е имало пясък, това със сигурност е повлияло на шофирането. Шофьорът твърди, че този пясък е причината да се стигне до катастрофата. Ние не сме сигурни в това. Последната дума е на полицията“, заяви 
Уалид ел Софи - представител на фирмата превозвач, цитиран от bTV.

Той подчерта, че това е първото провинение на водача, откакто работи за тях, но добави:

„Някои хора казват, че шофьорът е карал твърде бързо, други – че не е успял да овладее автобуса“.

Още вчера стана ясно, че версията за несъобразена скорост е основна.

Ел Софи уточни, че водачът на автобуса е задържан и ще остане в ареста, докато не се изяснят обстоятелствата за инцидента.

„Ако е виновен, ще остане в ареста, ако не – ще го пуснат. Сега е в полицейския участък и не може да говорим с него. Това тук е нормална практика. Тече полицейско разследване, което проверява дали е допуснал грешка, дали наистина е карал бързо“, подчерта представителят на фирмата.

Той уточни, че шофьорът също е пострадал, но леко. Ако се докаже, че е виновен, той ще бъде уволнен.

"Със сигурност ще има обвинение и от страна на държавата", уточни Ел Софи

Междувременно петимата по-тежко пострадали българи остават в частна болница в Хургада. Днес ранените ще бъдат изследвани със скенер, за да им бъде назначено лечение.