11 души, няколко от които са със счупени крайници, пострадаха при инидент с автобуса, с който пътували. Групата от 123 наши сънародници е била разделена в 3 рейса, един от които се обърнал около 9 часа сутринта по пътя от курорта Хургада до Асуан.

Организаторът на пътуването - "АБАКС", е регистриран туроператор и турагент от 2008 година. Той има валидна застраховка с покритие 1 400 000 лв. За пострадалите е уведомен застрахователят и вече е стартирано застрахователно събитие, уточниха от пресцентъра на Министерството на туризма. 

Представител на туристическата компания е на място в болницата в Египет, в която са настанени ранените. От офиса в София пък са се свързали с близки на пострадалите, за да ги уведомят.

Групата включва хора от различни части на България, но основно от София, сред тях няма деца, допълниха от ведомството на Николина Ангелкова.

По информация на туроператора останалите туристи, които не са пострадали, са продължили пътуването си. Изпратен е друг автобус и те в момента пътуват за круиза си по Нил. Транспортът е осигурен от египетския туроператор "Травко".

Министърът на туризма е в постоянна връзка с компетентните органи и следи непрекъснато състоянието на българските туристи, заедно с Министерство на външните работи, което полага максимални усилия за справяне с възникналата ситуация след произшествието. Всички институции ще следят ситуацията до успешното завръщане на туристите у нас, се казва още в съобщението.