Източник от силите за сигурност заяви, че полицай и участник в антиправителствен протест в центъра на Кайро са били убити, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Негов колега обаче отрече по-късно още двама души да са намерили смъртта си при сблъсъците между полицията и антиправителствени демонстранти.
Жена и полицай наистина са загинали, но когато били блъснати от кола в Кайро, а един мъж е бил ранен при инцидента. Автомобилната злополука не е свързана с антиправителствените протести в египетската столица, увери цитираният източник от силите за сигурност.
 
Четирима души загинаха във вторник - първият ден на безпрецедентни демонстрации в Египет срещу режима на президента Хосни Мубарак, който управлява от 30 години. Те се провеждат две седмици след свалянето от власт след народен бунт на неговия туниски колега Зин ал Абидин бен Али.
Един полицай бе убит в Кайро, а трима демонстранти - в град Суец, източно от столицата. 

Стълкновенията по места продължават, но обстановката в Египет започва да се успокоява, отбелязва ИТАР-ТАСС. Ройтерс обаче посочва, че неразрешените протести са продължили и през нощта. До ранните часове на днешния ден по-малки групи демонстранти се събираха в Кайро и Суец и бяха преследвани от полицията.

Демонстранти се заканват да проведат утре, след петъчната молитва, най-големите протести в страната досега.
"Египетските мюсюлмани и християни ще излязат на борба срещу корупцията, безработицата, потисничеството и липсата на свобода", написа един активист в социалната мрежа "Фейсбук".

Министерството на вътрешните работи съобщи вчера за 500 задържани участници в протестите. Според група независими адвокати са били арестувани най-малко 1200 души.

Видният египетски реформатор Мохамед ел Барадеи ще се завърне в страната днес, съобщи брат му, цитиран от Ройтерс. Бившият генерален директор на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ), който живее във Виена, е гласовит застъпник за политическата промяна в Египет.