52-годишен мъж е бил убит в силистренското село Зафирово на 19 май, по случая има двама задържани, съобщиха от областната дирекция на полицията. Неофициално се твърди, че става дума за скандал след пиянски запой, като жертвата е убита с дървен кол. 

На 19 май в полицията е получен сигнал за намерен на улицата в близост до дома му в село Зафирово 52-годишен мъж в безпомощно състояние. По-късно е установено, че мъжът е мъртъв, а по тялото му има множество следи от насилие.

В хода на разследването криминалистите се насочили към евентуалния извършител на тежкото престъпление - 37-годишен мъж. По-рано същата нощ жертвата и извършителят били в обща компания заедно с други мъже от селото. След възникнало между тях спречкване по-младият мъж нанесъл удари с твърд предмет по главата на 52-годишния, причинявайки смъртта му.

Преди това откраднал от него мобилен телефон и 20 лв. Те са били намерени в дома на извършителя, въпреки че той предприел действия да ги укрие, както и да заличи следите от престъплението.

Основният заподозрян има криминални регистрации. За съпричастност по случая се проверява и 20-годишен мъж, който също е задържан.

Работата по разследването продължава под ръководството на прокуратурата.