Коментари - Главчев възложи на ДАНС да провери причините за спиране на Симеоновския лифт | Днес.dir.bg

Главчев възложи на ДАНС да провери причините за спиране на Симеоновския лифт

Премиерът акцентира върху широкото обществено недоволство по казуса, който поражда въпроси по отношение на екологичната и транспортната сигурност на региона, както качеството на живота и здравето на гражданите

Обратно в новината

Коментари - Главчев възложи на ДАНС да провери причините за спиране на Симеоновския лифт | Днес.dir.bg

Коментари

Кой му даде Баницата е въпросът

идиот се оказа Главура, като всяка друга отрепка от ГРОБ

Това е пълна идиотщина. ДАНС ще се навре в двигателите и системите за управление да провери дали наистина са повредени ли???

Хм, Главчев ЗАЩО сезира ДАНС?! Главчев ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВА от ВРЪЗКИТЕ си и ДА РАЗПИТА ПРИВАТИЗАТОРИТЕ ББ и Фандъкова!

Тоя човек знае ли какви са функциите и задачите на ДАНС?

Ама нас ни прави на будали. Просто отмества общественото внимание от правилната посока - Боко тиквата с Цеко "мафитизираха витоша! Доколкото си спомням ДАНС имаше и друга задача от Главчев, дали някой помни за какво беше? А дали ще получим някакъв отговор от ДАНС?!

Знакови неща за София и България бяха затрити . Въжените линии на Витоша колко столици имат подобно нещо трябваше да се субсидират това привлича туристи от цял свят и променя облика на града . Кой ги приватизира ? Все едно пътищата да приватизират. Защо позволиха хотел Плиска да се превърне банка името на спирката все още е Плиска. Хотел Родина също знаков смени името си . Има неща които не могат да се пипат дори да са на загуба, Все едно Лондон да затрие двуетажните автобуси .

Спирането на лифта заплаха за националната сигурност ли е?

То по същата логика Главчев можеше да възложи проверката и на Ловно-рибарския съюз или на Съюза на пчеларите. Контраразузнаването има други задачи в сферата на сигурността, а не да се занимава със Симеоновския лифт. Те завалиите от ДАНС вярно, че са си за.бали работата по същество и вместо да гонят шпиони, я ще напишат някой донос срещу машинното гласуване, я ще се правят на разследващи полицаи по контрабандните канали, ама това не означава, че премиерът на държавата трябва да ги третира като бившата Държавна сигурност.

на соц-а ,при 3 (три ) пъти фалиралата държава бяха изградени и Княжевския лифт и Симеоновския... И лифта на Пампорово....и на Боровец .... и десетки други лифтове и влекове! По време на цъфтящата демократична държава всичките те спряха!

На задунайкаю - как на Дуная - СанШанжман …:-)))))))

Ай да припомним историята: "Блокирането на изграждане на спортни съоръжения в планините е заради два члена от Закона за горите. ... Тук ключовите словосъчетания са „ПРОМЯНА НА ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕТО“ и „СЪЩЕСТУВАЩИ ЛИФТОВЕ И ВЛЕКОВЕ“. Този текст е записан целенасочено и тенденциозно, за да се спре модернизацията на ски зона „Алеко“ в Природен парк „Витоша“. Там голяма част от съоръженията не работят, защото са амортизирани, стари и опасни. Собственикът на лифтовете и влековете - „Витоша ски“ от осем години има план за модернизацията им. Но за да се сменят съоръженията, трябва да се извърши ново строителство." За подробности "Натрапен от зелените закон блокира зимния туризъм" в Труд от 2018г. и преди това. Групата на Прокопиев си играе с темата и връзва на фльонга вярващите и шарани. Неговите зелени инициират промените на закона, неговите глашатаи вдигат врява срещу същия закон.

“Собственик” на лифта - Италиянска Компания. …а Реалният”собственик” - Ясно#Кой . …колкото до “наш” Прокопчо - то ясно.

Значи всичко върви по план, Витоша ски успешно затри лифтовете, Цеко ще ги джироса на някой намагнитен бабаит, който ще пусне пералнята да изпере намагнитените пари и ще бъде обявен за спасителят на Витоша, на София и ще прибере разлаялите се кучета в приюта в крайния квартал. Пък може и от Европата нещо да отскубне!

А бе Главчев, това ли успя да измислиш, божкееееее. Ми те ДАНС още "разследват" предишните ти докладни, кога да сколасат?!

в допбавка към долния комемнтар- що имаме мин председател. дето дори няма идея кой държавен орган за какво отговаря...но ги управлява. ДАНС детска болница, имотои на руската църква.... направо голяма работа...от пръдня боя правят...

Кво общо има ЛИФТА с ДАНС? Потече ми казанчето, може ли д аги пратите...Чл. 4. (1) Държавна агенция "Национална сигурност" извършва дейности за защита на националната сигурност от посегателства, насочени срещу националните интереси, независимостта и суверенитета на Република България, териториалната цялост, основните права и свободи на гражданите, демократичното функциониране на държавата и гражданските институции и установения в страната конституционен ред, свързани със: 1. разузнаване в полза на чужди сили; 2. опасност за суверенитета, териториалната цялост на държавата и единството на нацията; 3. противоконституционна дейност; 4. (отм. - ДВ, бр. 7 от 2018 г.) 5. прилагане на сила или използване на общоопасни средства с политическа цел; 6. опасност за икономическата и финансовата сигурност на държавата; 7. опасност за екологичната сигурност на държавата; 8. нарушаване функционирането на Националната система за защита на класифицираната информация; 9. застрашаване сигурността на стратегически за страната обекти и дейности; 10. деструктивно въздействие върху комуникационни и информационни системи; 11. международен тероризъм и екстремизъм, както и финансирането им; 12. (изм. - ДВ, бр. 56 от 2018 г.) международна търговия с оръжия и изделия или технологии с двойна употреба, както и производство, съхранение, разпространение и използване на оръжия за масово унищожение; 13. дейности на групи и лица, подпомагащи чужди служби, терористични или екстремистки организации; 14. миграционни процеси.

…а докъде Е “проектът” за Копитото (лифт с капковидни Изцяло остъклени кабинки) ? Шшшшегичка де :-)))))))

Не знам що за глупост е ДАНС да проверява всяко едно действие или бездействие след като в държавата си има компетентни органи за всяко едно нещо. Едно време Бойко караше прокуратурата , а сега карат ДАНС.Всемирна глупост.

ДАНС да "проверява" е все едно минету да ви каже добър ден, целувайки ръка на доганя...

“Пране”. …и След което - “сухото” на “изпраното”. …ииии - АнкорЕшчоАнкор. ——- Рибата. ..,и Вонята откъм Главата й. * ииии - “Избори”, та Само “Избори” ! —> ДаИмсЕраНаЗадунайшкатаНезнамквоси на Си”наште”.

Абе я разбирам , че от Витоша по-високо нема, ама как комфорта на софиянце застрашава националната сигурност на дръжавата, че тоя главник се жали на ДАНС чак..Като нема лифт, че драпат пешачката нагоре софиянце и гостите им, па оно я последниьо път като бех на Витша , ми оно к, навалица от коли нагоре, надоле....Монца братче , па бараба и язе се бутам между джиповете с мойта талига 15 годишна..

Какъв данс бе, че и главоча уж сигнали...мърши са и той и тия всичките там

Бе язе не се панирам, бе. Тея джурналистите и глвоча полу премиер са се газирали нещо ,чети заглавието поне бре

Голяма патардия вдигат предизборно и? Какво ще констатира ДАНС, че не мога да стопля, и това ли им е работата? Витоша я унижиха напълно Цеко и бандата от ГЕРБ, барабар със зелените рекетьори.

Лифтовете от кога станаха въпрос на национална сигурност?

данс доказано е всичко друго освен национална сигурност!

Не разбирам за каква планина се кахърите, като то такава почти не остана. В кадастъра се вижда че не частната земя на Витоша е малко около Черни връх и толкоз. Доста хора само чакат да се смени регулацията на тея имоти. Умрела държава е това.

Доганските сараи къде ли са...

До Бад Райхенхал в Германия има кабинков лифт от 1928 и все още работи. Тези, да ми говорят за лифт от 1982 че бил остарял - това са приказки за балъци. ЦЕКО НЕ ИСКА ДА ИМА СКИ НА ВИТОША. Това е.

Сега ще се сочат с пръст и ще си подритват вината от един на друг, но си остава факт - от трите лифта построени от лошите комунисти при Бай Тошо, нашите демократични евро-атлантически народни избраници от всички нива на властта дори един лифт не смогнаха да поддържат, камо ли да построят нов за 35 години.

Тва с лифта не си ли е драма на СО, къде се мешат от централната власт, па и ДАНС намесват да плашат гаргите..Баце, не мое се кротне и тва е...

ако са саботирали съоръжението - тея комисийки да ходят да проверяват...

Цеко искаше да поднови всички лифтове, ама ние му евахме мамата ! Наслаждавайте се на гниещите ръжди сега, софиянци !

Нищо не е искал да поднови Цеко. Цеко искаше да го спре, за да ходим да караме ски в Банско (където е собственик на почти всичко), или Боровец (където е кредитирал почти всичко). Ако Цеко искаше да поднови нещо, нито зелените щяха да го спрат, нито нищо. Зелените са жалкото оправдание защо нищо не се случва.

За нови писти и лифтове. Искаше да свърже пистите - както е във всеки нормален курорт (не си ходил навън, не те обвинявам, че не знаеш какво са свързани писти), трябваше да думне две скали. Зелените му еваха мамата, не му дадоха. Искаше да слага и нови стълбове - също както е в белите държави. Също не му дадоха !

Цеко извади план, който беше направен така, че никой да не го иска, включително и самият Цеко. Не случайно. Просто искаше ДА НЕ СЕ СЛУЧИ и да си измие ръцете със зелените. Всичко останало са пълни бълвочи колко лоши са зелените, щото видиш ли, те не искат лифт до горе, ами коли. Приказки за балъци са това.

Хайде, в чата вече се включиха и представители на концесионера - не се хабете. Вашия ГОСПОДАР го пази държавата и мафията, няма страшно.

и всички знаем какво ще стане! ГЕРБ СА ВЕЛИКИ И НЕВИННИ! ВИНОВНИ СА КОМУНИСТИТЕ,СТАНИШЕВ И ПП! ЦЯЛ ЖИВОТ МАНИПУЛАЦИИ ОТ БОЙКО И СЪРАТНИЦИТЕ МУ ПО ДАЛАВЕРИ И КРАЖБИ ОТ ГЕРБ!

Кой ви управлява , какво има за чудене. Толкова знае и толкова може ,вие избирате.

пред Народния театър се готвел да сложи табела, съдържаща модерната "българска" дума напът за незнам си колко стотин хиляди лева!

Как точно ДАНС ще изпълнява компетенциите си в търговски спор между общината и частно лице?

Има концесионен договор - да го проверят точка по точка (бързо ще приключат само 7 страници е), след като очевидно Общината е бездействала години наред.

начи немало нормативна среда да се подмени с модерен лифт.... ами нали е часна собственос.... копувси нов и си го слагаш.... или тея май искат държавата да им го купи и сложи а те само да лапат.... затва спреха другите лифтове.... а за който му се оди у планината има пътеки

Пурко, мисли бе, Пурко! Нали това ти казват, че нормативната база пречи за нов лифт!

На Цеко все му пречи нормативната база, съсипа Витоша умишлено. Като взе концесията , нали армията му от юристи е знаела нормативната база?!!?

показал, че някой е натиснал копчето СТОП

Активираха го човека да поразмие темата с неясни проверки. Приватизаторите са Борисов и Фандъкова. Какво да проверява ДАНС?

ДАНС трябва да провери, защо няма лифт, а не кой е приватизатор!

Гербав

и лифта ли стана част от нац. сигурност!? Като непостроената детска болница!? Тия управници съвсем "изплискаха легена" - кой за каквото "писне" и хоп! ДАНС. Да вземат малко да ги пообучат преди да стават министри и мин.председатели коя агенция за какво е създадена и с какво трябва да се занимава.

Не е част от националната сигурност, но тези които са го позволили да се случва в ползва на 1 лице - Цеко , да те са заплаха за националната сигурност и трябва да влязат в затвора СПЕШНО.

Защото в България всичко е схема и далавера , зад която седят другите кланове ! В случая Цеко Минев ...

Да се разследва тези сгради , които са построени на метри от кабинките как са се озовали там и как е разрешено строителството им ?! То е направо жалка гледката !!

Корумпираната община по онова време го е разрешила. То строителството продължава...

На ДАНС? Хахахаха

Внимавайте за кого ,ще гласуват,че ви продадоха 3 поколения Българи

Да внимаваме, че иначе я сглобка, я пак избори, а държавата от три години спря! За магистрала Хемус никой нищо вече не говори! Инхаус процедурите уж ги смятаха за незаконни, ама не ги обжалват пред съда да ги отмени и ей така си стоят нещата!

Цеко е за затвора, заедно с тези от общината и държавата(конкретни имена има на длъжностните лица, подписвали документите), които 30 г. му дават свобода да се гаври с гражданите. ДАНС да разследва и картел - той държи и Боровец и Банско. ДАНС да разследва и парите, които му изсипаха едно от правителствата на ГЕРБ в банката му - ПИБ , за сметка на народа: 140 000 000 лв. през 2021г., когато тежаха много повече от сега>

Всичко трябва да разследват, съгласен съм. Не трябва да остане неразкрито престъпление и по най-високите етажи на властта! Но да почнат сега от тук, защо няма лифтове до Витоша?

Прах в очите, порежният сценарий целящ отвличане на вниманието на гражданите от важния въпрос - ИСКАМЕ ЛИ НОВА ЛАЙНЯНА СГЛОБКА или ще опитаме нещо друго, то не че е налице кой знае каква алтернатива в лицето на опозиционните партии от последния корумпиран и изгнил парламент ?!

За да няма сглобка, ГЕРБ трябва да има абсолютно мнозинство! Иначе или сглобка или нови избори!

Фандъка в затвора! ВЕДНАГА!

Едно четиричленно симейство трябваше да плаща толкова за билети за лифта, колкото за пътуване с кола до морето. Лифтът ще липсва само на скиорите.

Гледаш много елементарно - това бе целта им с ценовата политика на Витоша ски, да откажат хората от лифта и така да го сиктирдосът без да има обществен отзук и съпротива. Ако е на 3 лв. в посока хем щеше да е пълен и през лято и през зима, хем щеше да е финансово изгоден и да се поддържа. Оставиха го без поддръжка, а междувременно поляните под него се превърнаха в затворени жилищни комплекси. КОЙ от общината го позволи това застрояване???

Прав си. Пример е за държавни/общински машинации и нагрухтяване с много пари за някои хора.

ББ трябва да бъде арестуван веднага

Умишлено увреждане на съоръжението, ДНСК излиза със сановище, че лифтът е опасен, СОС приема нов ПУП, разписват се всичките чакащи разрешения за строеж в имотите под лифта. Достъпът до Витоша е вече с бариера и е частен! Да го д.ухате/д.ухаме/ всички! ДАНС да си спомнят за ПАВЕЦ Чаира и бързо ще схванат каква е схемата в полите на нашата обична планина!

ДАНС да разледват ПАВЕЦ, съботаж срещу държавата в резултат от работата на шепа некадърници в правителство и служби

много ясно че е точено докато мърдат лифтовете и послед рязане на железо

Чудят се как да блокират ДАНС с неприсъща за службата работа, само и само да не разкриват руски шпиони, каквато им е задачата!

Когато пуснаха кабинковият лифт през 80 те, до него се стигаше по 2 км път от околовръстното през полето. Сега станцията е в средата на един жилищен комплекс. 30 години кражби, измами и корупция в Столична община

Лифтовете на Витоша "остаряваха бавно, неусетно почти" и един по един умираха, предизвиквайки политически тръпки и съответни бездействия. Докато умря и последният ... Отново политически тръпки ... И търсене на "многопластови решения". Аз, дъртакът, бях момчурляк, когато изкачвахме Копитото пеша, после дойде Княжевският лифт. После умря. После ... Дойде време и аз май да си търся "многопластови решения", но пустите ми пластове се поизносиха ... А лифт нямаа ...

Този освен да дава нещо да проверяват ДАНС нищо друго неправи !

Държавата трябва да има специално законодателство за такива публично-частни проекти и да може бързо да се осъжда такъв, който не изпълнява договора си да поддържа такива услуги! Ако не изпълнява общината се заема и инвестира, а после продава обекта на друг и се удовлетворява барабар с ремонта и неустойките! Не може да се разчита само на добре написани договори щото очевидно не ги пишат добре и винаги цакат горката държава или община!

Признайте си мръсни далавераджии. Лифтът не може да се възстанови, защото трасето под него е застроено. Затова спряхте и трите лифта - за да могат долнопробни мутри, тъпи чалгаджии всякаква друга безмозъчна, но нагла и просперирала по време на така наречения преход паплач да си строи вилите и къщите по склоновете на Витоша.

Така е, но как да се организираме, как да притоводействаме на тези престъпници, които ОКУПИРАХА нашата родина?!? Нищо не работи в държавата вече, прогнило и корумпирано по високите етажи. ТРЯБВА НОВ ПОДХОД, но какъв - страх ни е, търпим ги, крадат ни пред очите, а ние си траем. Така са ни поробили навремето - точно когато сме били най-разделени като народ....

докато се разберат кой, кога, защо, ама ние, ама вие... погребението на лифта е факт. дори закъсняха с опелото. както погребаха и опяха и другите 2. а мъртвец трудно се вади от гроба...

На всички ни е ясно,че виновни за това до това богатство ,което Бог ни е дал ,персонално са Боко Тиквата от Банкя и слугата му -Йорданка Фандъкова-12 години кмет на София. Ако имахме нормална правосъдна система-прокурватура, следствие и съд, тези двамата ,само за това престъпление, спрямо жителите на София, трябваша отдавна да са с присъди и да са в затвора .А те обикалят телевизионните студия, да ръсят глупости и да се надяват да станат депутати и да се възползват от депутатската неприкосновеност.пък като им изтече мандата, всичко да се забрави.НАРОДЕ, ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИШ?

Прах в очите, порежният сценарий целящ отвличане на вниманието на гражданите от важния въпрос - ИСКАМЕ ЛИ НОВА ЛАЙНЯНА СГЛОБКА или ще опитаме нещо друго, то не че е налице кой знае каква алтернатива в лицето на опозиционните партии от последния корумпиран и изгнил парламент ?! СОФИЯ не бе управлявана, а бе грабена десетилетия. Сега дойдоха нови, които като ги гледам ще управляват с чатботове и постове в социалките. НЕКАДЪРНИЦИ, който е крал в затвора, който е некадърен - у лево и най-отзад в редиците.

Коментари - Главчев възложи на ДАНС да провери причините за спиране на Симеоновския лифт | Днес.dir.bg

Главчев възложи на ДАНС да провери причините за спиране на Симеоновския лифт

Премиерът акцентира върху широкото обществено недоволство по казуса, който поражда въпроси по отношение на екологичната и транспортната сигурност на региона, както качеството на живота и здравето на гражданите

Обратно в новината

Коментари - Главчев възложи на ДАНС да провери причините за спиране на Симеоновския лифт | Днес.dir.bg

Коментари

Кой му даде Баницата е въпросът

идиот се оказа Главура, като всяка друга отрепка от ГРОБ

Това е пълна идиотщина. ДАНС ще се навре в двигателите и системите за управление да провери дали наистина са повредени ли???

Хм, Главчев ЗАЩО сезира ДАНС?! Главчев ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВА от ВРЪЗКИТЕ си и ДА РАЗПИТА ПРИВАТИЗАТОРИТЕ ББ и Фандъкова!

Тоя човек знае ли какви са функциите и задачите на ДАНС?

Ама нас ни прави на будали. Просто отмества общественото внимание от правилната посока - Боко тиквата с Цеко "мафитизираха витоша! Доколкото си спомням ДАНС имаше и друга задача от Главчев, дали някой помни за какво беше? А дали ще получим някакъв отговор от ДАНС?!

Знакови неща за София и България бяха затрити . Въжените линии на Витоша колко столици имат подобно нещо трябваше да се субсидират това привлича туристи от цял свят и променя облика на града . Кой ги приватизира ? Все едно пътищата да приватизират. Защо позволиха хотел Плиска да се превърне банка името на спирката все още е Плиска. Хотел Родина също знаков смени името си . Има неща които не могат да се пипат дори да са на загуба, Все едно Лондон да затрие двуетажните автобуси .

Спирането на лифта заплаха за националната сигурност ли е?

То по същата логика Главчев можеше да възложи проверката и на Ловно-рибарския съюз или на Съюза на пчеларите. Контраразузнаването има други задачи в сферата на сигурността, а не да се занимава със Симеоновския лифт. Те завалиите от ДАНС вярно, че са си за.бали работата по същество и вместо да гонят шпиони, я ще напишат някой донос срещу машинното гласуване, я ще се правят на разследващи полицаи по контрабандните канали, ама това не означава, че премиерът на държавата трябва да ги третира като бившата Държавна сигурност.

на соц-а ,при 3 (три ) пъти фалиралата държава бяха изградени и Княжевския лифт и Симеоновския... И лифта на Пампорово....и на Боровец .... и десетки други лифтове и влекове! По време на цъфтящата демократична държава всичките те спряха!

На задунайкаю - как на Дуная - СанШанжман …:-)))))))

Ай да припомним историята: "Блокирането на изграждане на спортни съоръжения в планините е заради два члена от Закона за горите. ... Тук ключовите словосъчетания са „ПРОМЯНА НА ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕТО“ и „СЪЩЕСТУВАЩИ ЛИФТОВЕ И ВЛЕКОВЕ“. Този текст е записан целенасочено и тенденциозно, за да се спре модернизацията на ски зона „Алеко“ в Природен парк „Витоша“. Там голяма част от съоръженията не работят, защото са амортизирани, стари и опасни. Собственикът на лифтовете и влековете - „Витоша ски“ от осем години има план за модернизацията им. Но за да се сменят съоръженията, трябва да се извърши ново строителство." За подробности "Натрапен от зелените закон блокира зимния туризъм" в Труд от 2018г. и преди това. Групата на Прокопиев си играе с темата и връзва на фльонга вярващите и шарани. Неговите зелени инициират промените на закона, неговите глашатаи вдигат врява срещу същия закон.

“Собственик” на лифта - Италиянска Компания. …а Реалният”собственик” - Ясно#Кой . …колкото до “наш” Прокопчо - то ясно.

Значи всичко върви по план, Витоша ски успешно затри лифтовете, Цеко ще ги джироса на някой намагнитен бабаит, който ще пусне пералнята да изпере намагнитените пари и ще бъде обявен за спасителят на Витоша, на София и ще прибере разлаялите се кучета в приюта в крайния квартал. Пък може и от Европата нещо да отскубне!

А бе Главчев, това ли успя да измислиш, божкееееее. Ми те ДАНС още "разследват" предишните ти докладни, кога да сколасат?!

в допбавка към долния комемнтар- що имаме мин председател. дето дори няма идея кой държавен орган за какво отговаря...но ги управлява. ДАНС детска болница, имотои на руската църква.... направо голяма работа...от пръдня боя правят...

Кво общо има ЛИФТА с ДАНС? Потече ми казанчето, може ли д аги пратите...Чл. 4. (1) Държавна агенция "Национална сигурност" извършва дейности за защита на националната сигурност от посегателства, насочени срещу националните интереси, независимостта и суверенитета на Република България, териториалната цялост, основните права и свободи на гражданите, демократичното функциониране на държавата и гражданските институции и установения в страната конституционен ред, свързани със: 1. разузнаване в полза на чужди сили; 2. опасност за суверенитета, териториалната цялост на държавата и единството на нацията; 3. противоконституционна дейност; 4. (отм. - ДВ, бр. 7 от 2018 г.) 5. прилагане на сила или използване на общоопасни средства с политическа цел; 6. опасност за икономическата и финансовата сигурност на държавата; 7. опасност за екологичната сигурност на държавата; 8. нарушаване функционирането на Националната система за защита на класифицираната информация; 9. застрашаване сигурността на стратегически за страната обекти и дейности; 10. деструктивно въздействие върху комуникационни и информационни системи; 11. международен тероризъм и екстремизъм, както и финансирането им; 12. (изм. - ДВ, бр. 56 от 2018 г.) международна търговия с оръжия и изделия или технологии с двойна употреба, както и производство, съхранение, разпространение и използване на оръжия за масово унищожение; 13. дейности на групи и лица, подпомагащи чужди служби, терористични или екстремистки организации; 14. миграционни процеси.

…а докъде Е “проектът” за Копитото (лифт с капковидни Изцяло остъклени кабинки) ? Шшшшегичка де :-)))))))

Не знам що за глупост е ДАНС да проверява всяко едно действие или бездействие след като в държавата си има компетентни органи за всяко едно нещо. Едно време Бойко караше прокуратурата , а сега карат ДАНС.Всемирна глупост.

ДАНС да "проверява" е все едно минету да ви каже добър ден, целувайки ръка на доганя...

“Пране”. …и След което - “сухото” на “изпраното”. …ииии - АнкорЕшчоАнкор. ——- Рибата. ..,и Вонята откъм Главата й. * ииии - “Избори”, та Само “Избори” ! —> ДаИмсЕраНаЗадунайшкатаНезнамквоси на Си”наште”.

Абе я разбирам , че от Витоша по-високо нема, ама как комфорта на софиянце застрашава националната сигурност на дръжавата, че тоя главник се жали на ДАНС чак..Като нема лифт, че драпат пешачката нагоре софиянце и гостите им, па оно я последниьо път като бех на Витша , ми оно к, навалица от коли нагоре, надоле....Монца братче , па бараба и язе се бутам между джиповете с мойта талига 15 годишна..

Какъв данс бе, че и главоча уж сигнали...мърши са и той и тия всичките там

Бе язе не се панирам, бе. Тея джурналистите и глвоча полу премиер са се газирали нещо ,чети заглавието поне бре

Голяма патардия вдигат предизборно и? Какво ще констатира ДАНС, че не мога да стопля, и това ли им е работата? Витоша я унижиха напълно Цеко и бандата от ГЕРБ, барабар със зелените рекетьори.

Лифтовете от кога станаха въпрос на национална сигурност?

данс доказано е всичко друго освен национална сигурност!

Не разбирам за каква планина се кахърите, като то такава почти не остана. В кадастъра се вижда че не частната земя на Витоша е малко около Черни връх и толкоз. Доста хора само чакат да се смени регулацията на тея имоти. Умрела държава е това.

Доганските сараи къде ли са...

До Бад Райхенхал в Германия има кабинков лифт от 1928 и все още работи. Тези, да ми говорят за лифт от 1982 че бил остарял - това са приказки за балъци. ЦЕКО НЕ ИСКА ДА ИМА СКИ НА ВИТОША. Това е.

Сега ще се сочат с пръст и ще си подритват вината от един на друг, но си остава факт - от трите лифта построени от лошите комунисти при Бай Тошо, нашите демократични евро-атлантически народни избраници от всички нива на властта дори един лифт не смогнаха да поддържат, камо ли да построят нов за 35 години.

Тва с лифта не си ли е драма на СО, къде се мешат от централната власт, па и ДАНС намесват да плашат гаргите..Баце, не мое се кротне и тва е...

ако са саботирали съоръжението - тея комисийки да ходят да проверяват...

Цеко искаше да поднови всички лифтове, ама ние му евахме мамата ! Наслаждавайте се на гниещите ръжди сега, софиянци !

Нищо не е искал да поднови Цеко. Цеко искаше да го спре, за да ходим да караме ски в Банско (където е собственик на почти всичко), или Боровец (където е кредитирал почти всичко). Ако Цеко искаше да поднови нещо, нито зелените щяха да го спрат, нито нищо. Зелените са жалкото оправдание защо нищо не се случва.

За нови писти и лифтове. Искаше да свърже пистите - както е във всеки нормален курорт (не си ходил навън, не те обвинявам, че не знаеш какво са свързани писти), трябваше да думне две скали. Зелените му еваха мамата, не му дадоха. Искаше да слага и нови стълбове - също както е в белите държави. Също не му дадоха !

Цеко извади план, който беше направен така, че никой да не го иска, включително и самият Цеко. Не случайно. Просто искаше ДА НЕ СЕ СЛУЧИ и да си измие ръцете със зелените. Всичко останало са пълни бълвочи колко лоши са зелените, щото видиш ли, те не искат лифт до горе, ами коли. Приказки за балъци са това.

Хайде, в чата вече се включиха и представители на концесионера - не се хабете. Вашия ГОСПОДАР го пази държавата и мафията, няма страшно.

и всички знаем какво ще стане! ГЕРБ СА ВЕЛИКИ И НЕВИННИ! ВИНОВНИ СА КОМУНИСТИТЕ,СТАНИШЕВ И ПП! ЦЯЛ ЖИВОТ МАНИПУЛАЦИИ ОТ БОЙКО И СЪРАТНИЦИТЕ МУ ПО ДАЛАВЕРИ И КРАЖБИ ОТ ГЕРБ!

Кой ви управлява , какво има за чудене. Толкова знае и толкова може ,вие избирате.

пред Народния театър се готвел да сложи табела, съдържаща модерната "българска" дума напът за незнам си колко стотин хиляди лева!

Как точно ДАНС ще изпълнява компетенциите си в търговски спор между общината и частно лице?

Има концесионен договор - да го проверят точка по точка (бързо ще приключат само 7 страници е), след като очевидно Общината е бездействала години наред.

начи немало нормативна среда да се подмени с модерен лифт.... ами нали е часна собственос.... копувси нов и си го слагаш.... или тея май искат държавата да им го купи и сложи а те само да лапат.... затва спреха другите лифтове.... а за който му се оди у планината има пътеки

Пурко, мисли бе, Пурко! Нали това ти казват, че нормативната база пречи за нов лифт!

На Цеко все му пречи нормативната база, съсипа Витоша умишлено. Като взе концесията , нали армията му от юристи е знаела нормативната база?!!?

показал, че някой е натиснал копчето СТОП

Активираха го човека да поразмие темата с неясни проверки. Приватизаторите са Борисов и Фандъкова. Какво да проверява ДАНС?

ДАНС трябва да провери, защо няма лифт, а не кой е приватизатор!

Гербав

и лифта ли стана част от нац. сигурност!? Като непостроената детска болница!? Тия управници съвсем "изплискаха легена" - кой за каквото "писне" и хоп! ДАНС. Да вземат малко да ги пообучат преди да стават министри и мин.председатели коя агенция за какво е създадена и с какво трябва да се занимава.

Не е част от националната сигурност, но тези които са го позволили да се случва в ползва на 1 лице - Цеко , да те са заплаха за националната сигурност и трябва да влязат в затвора СПЕШНО.

Защото в България всичко е схема и далавера , зад която седят другите кланове ! В случая Цеко Минев ...

Да се разследва тези сгради , които са построени на метри от кабинките как са се озовали там и как е разрешено строителството им ?! То е направо жалка гледката !!

Корумпираната община по онова време го е разрешила. То строителството продължава...

На ДАНС? Хахахаха

Внимавайте за кого ,ще гласуват,че ви продадоха 3 поколения Българи

Да внимаваме, че иначе я сглобка, я пак избори, а държавата от три години спря! За магистрала Хемус никой нищо вече не говори! Инхаус процедурите уж ги смятаха за незаконни, ама не ги обжалват пред съда да ги отмени и ей така си стоят нещата!

Цеко е за затвора, заедно с тези от общината и държавата(конкретни имена има на длъжностните лица, подписвали документите), които 30 г. му дават свобода да се гаври с гражданите. ДАНС да разследва и картел - той държи и Боровец и Банско. ДАНС да разследва и парите, които му изсипаха едно от правителствата на ГЕРБ в банката му - ПИБ , за сметка на народа: 140 000 000 лв. през 2021г., когато тежаха много повече от сега>

Всичко трябва да разследват, съгласен съм. Не трябва да остане неразкрито престъпление и по най-високите етажи на властта! Но да почнат сега от тук, защо няма лифтове до Витоша?

Прах в очите, порежният сценарий целящ отвличане на вниманието на гражданите от важния въпрос - ИСКАМЕ ЛИ НОВА ЛАЙНЯНА СГЛОБКА или ще опитаме нещо друго, то не че е налице кой знае каква алтернатива в лицето на опозиционните партии от последния корумпиран и изгнил парламент ?!

За да няма сглобка, ГЕРБ трябва да има абсолютно мнозинство! Иначе или сглобка или нови избори!

Фандъка в затвора! ВЕДНАГА!

Едно четиричленно симейство трябваше да плаща толкова за билети за лифта, колкото за пътуване с кола до морето. Лифтът ще липсва само на скиорите.

Гледаш много елементарно - това бе целта им с ценовата политика на Витоша ски, да откажат хората от лифта и така да го сиктирдосът без да има обществен отзук и съпротива. Ако е на 3 лв. в посока хем щеше да е пълен и през лято и през зима, хем щеше да е финансово изгоден и да се поддържа. Оставиха го без поддръжка, а междувременно поляните под него се превърнаха в затворени жилищни комплекси. КОЙ от общината го позволи това застрояване???

Прав си. Пример е за държавни/общински машинации и нагрухтяване с много пари за някои хора.

ББ трябва да бъде арестуван веднага

Умишлено увреждане на съоръжението, ДНСК излиза със сановище, че лифтът е опасен, СОС приема нов ПУП, разписват се всичките чакащи разрешения за строеж в имотите под лифта. Достъпът до Витоша е вече с бариера и е частен! Да го д.ухате/д.ухаме/ всички! ДАНС да си спомнят за ПАВЕЦ Чаира и бързо ще схванат каква е схемата в полите на нашата обична планина!

ДАНС да разледват ПАВЕЦ, съботаж срещу държавата в резултат от работата на шепа некадърници в правителство и служби

много ясно че е точено докато мърдат лифтовете и послед рязане на железо

Чудят се как да блокират ДАНС с неприсъща за службата работа, само и само да не разкриват руски шпиони, каквато им е задачата!

Когато пуснаха кабинковият лифт през 80 те, до него се стигаше по 2 км път от околовръстното през полето. Сега станцията е в средата на един жилищен комплекс. 30 години кражби, измами и корупция в Столична община

Лифтовете на Витоша "остаряваха бавно, неусетно почти" и един по един умираха, предизвиквайки политически тръпки и съответни бездействия. Докато умря и последният ... Отново политически тръпки ... И търсене на "многопластови решения". Аз, дъртакът, бях момчурляк, когато изкачвахме Копитото пеша, после дойде Княжевският лифт. После умря. После ... Дойде време и аз май да си търся "многопластови решения", но пустите ми пластове се поизносиха ... А лифт нямаа ...

Този освен да дава нещо да проверяват ДАНС нищо друго неправи !

Държавата трябва да има специално законодателство за такива публично-частни проекти и да може бързо да се осъжда такъв, който не изпълнява договора си да поддържа такива услуги! Ако не изпълнява общината се заема и инвестира, а после продава обекта на друг и се удовлетворява барабар с ремонта и неустойките! Не може да се разчита само на добре написани договори щото очевидно не ги пишат добре и винаги цакат горката държава или община!

Признайте си мръсни далавераджии. Лифтът не може да се възстанови, защото трасето под него е застроено. Затова спряхте и трите лифта - за да могат долнопробни мутри, тъпи чалгаджии всякаква друга безмозъчна, но нагла и просперирала по време на така наречения преход паплач да си строи вилите и къщите по склоновете на Витоша.

Така е, но как да се организираме, как да притоводействаме на тези престъпници, които ОКУПИРАХА нашата родина?!? Нищо не работи в държавата вече, прогнило и корумпирано по високите етажи. ТРЯБВА НОВ ПОДХОД, но какъв - страх ни е, търпим ги, крадат ни пред очите, а ние си траем. Така са ни поробили навремето - точно когато сме били най-разделени като народ....

докато се разберат кой, кога, защо, ама ние, ама вие... погребението на лифта е факт. дори закъсняха с опелото. както погребаха и опяха и другите 2. а мъртвец трудно се вади от гроба...

На всички ни е ясно,че виновни за това до това богатство ,което Бог ни е дал ,персонално са Боко Тиквата от Банкя и слугата му -Йорданка Фандъкова-12 години кмет на София. Ако имахме нормална правосъдна система-прокурватура, следствие и съд, тези двамата ,само за това престъпление, спрямо жителите на София, трябваша отдавна да са с присъди и да са в затвора .А те обикалят телевизионните студия, да ръсят глупости и да се надяват да станат депутати и да се възползват от депутатската неприкосновеност.пък като им изтече мандата, всичко да се забрави.НАРОДЕ, ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИШ?

Прах в очите, порежният сценарий целящ отвличане на вниманието на гражданите от важния въпрос - ИСКАМЕ ЛИ НОВА ЛАЙНЯНА СГЛОБКА или ще опитаме нещо друго, то не че е налице кой знае каква алтернатива в лицето на опозиционните партии от последния корумпиран и изгнил парламент ?! СОФИЯ не бе управлявана, а бе грабена десетилетия. Сега дойдоха нови, които като ги гледам ще управляват с чатботове и постове в социалките. НЕКАДЪРНИЦИ, който е крал в затвора, който е некадърен - у лево и най-отзад в редиците.