„България е крайно време да стане една монолитна държава, в която всички граждани се чувстват български граждани, а всеки има свещеното право да избере своята религия и своя етнос”, посочи министърът.
 
Коментирайки изборните резултати на ГЕРБ в Кърджали, Рашидов посочи, че не винаги амбициите водят до положителни резултати.
„Но в крайна сметка има си партия и тя трябва да си анализира изборите и да отговори на въпросите – защо в Кърджали победата е 0. Аз съм си от Кърджали. Аз добре познавам технологията на Доган и когато участвах през 2009 г. в изборната надпревара за депутат, аз просто срещу танковата бригада се изправих с един „Калашников” като приложих същата бойна техника, която Доган прилага там. Видяхте, че то и сега му дадохме в устата едно говорене, че и без автобуси може да се оправи. Но там въобще не играеха роля автобусите. Те бяха само алиби за предишните гласувания. Това е, за да може като се надпишат бюлетините, да се каже, че са дошли от Турция хората. Сега като ги няма – отново. За мен е по-важно, че в един мач не е хубаво да се успокояваме и да казваме – колко красиво се тича по терена – защото победата на един отбор се определя от головете, които се вкарват. За съжаление в Кърджали имаме 0”, коментира още Вежди Рашидов.
 
По думите му за първи път Бойко Борисов е показал, че може да се правят избори и да се печелят президентски избори без помощта на ДПС. Рашидов определи този факт като знаков.