Съдът отмени предишното си решение за даване на ход на делото по същество и го върна за събиране на нови доказателств . То ще започне наново на 27 септември от 10,30 часа. Преди два месеца Военно-апелативният съд съобщи, че ще се произнесе с присъда по делото, но с публикуваното днес определение стана ясно, че предишното е отменено.

Ангел Димитров - Чората почина на 10 ноември 2005 г. при полицейската операция "Респект" в Благоевград. Подсъдими по делото са капитан Иво Иванов, майор Мирослав Писов, старши-лейтенант Борис Механджийски и сержантите Янко Граховски и Георги Калинов, които на първа инстанция получиха между 16 и 18 години затвор.

Експертизата представена пред военните магистрати на 12 май, сочеше, че най-вероятно Димитров е починал от задушаване, причинено от позата, в която е бил поставен при задържането си. Според експертите, освен позата с лице към земята, другите фактори за смъртта на Чората са множествато му болести, стреса и натиска. Вещите лица смятат, че той е бил удрян по време на задържането, но от това е получил само стрес. Те обясниха още, че е възможно увреждането на сърцето му да е получено и от употребата на наркотици. В кръвта на Димитров бяха открити следи от кокаин.
Точната причина за смъртта му обаче, така и не беше изяснена.

На 9 ноември 2007 година Военният съд в София осъди Писов на 19 години затвор, а останалите на по 18. На 5-и август миналата година Военно-апелативният съд намали наказанието на Писов на 18 години лишаване от свобода, а другите подсъдими получиха по 16 години.
През януари тази година обаче, Върховният касационен съд върна делото за доразследване заради допуснати нарушения. Процесът се точи вече 4 г.