Аудиото е поредното, пуснато в интернет платформата за анонимно споделяне "Balkanleaks" и публикувано от сайта за разследваща журналистика "Биволъ".

В записите се чува гласът на бившата председателка на Софийския градски съд Владимира Янева, която вече е подсъдима по делото "Червеи" за незаконно използване на СРС-та. В разговорите участват още съдия Румяна Ченалова и непознат мъж.

В последния запис Янева разказва, че се е срещнала със Сотир Цацаров малко преди той да поиска отстраняването й. 

Янева: "Той казва: Добре. Имай предвид, ако се наложи, може да те разпитаме като свидетел или служителя ти по сигурността на информацията и ги каза всичките тези неща. Но, каза, имай предвид, че мен Бойко ме извика, каза ми да те опраскам. Аз му казах, че на мен глупости не ми се правят. Популистки ходове не ми се предприемат...

И ще гледам да завоалирам нещата, така че ако има някакво нарушение, все едно тебе са те подвели. Така както той едно време каза, че Роман Василев, ако си спомняш, го е подвел с някакво СРС
".

Малко след като Янева беше отстранена като съдия, Цацаров заяви, че не тя е център на скандала, с което практически я защити.

В първите записи Янева казваше, че председателят на Върховния административен съд Георги Колев се опитвал да я спаси от наказание заради скандала "Червеи". Освен това премиерът Бойко Борисов настоявал пред главния прокурор тя да бъде "опраскана". 

Все още няма реакция нито от Цацаров, който миналата седмица беше в командировка в Брюксел, нито от Борисов, нито от Висшия съдебен съвет (ВСС). Само Колев отрече да е говорил с премиера по тези въпроси. Правосъдният министър Христо Иванов пък заяви, че трябва да се изчака реакцията на ВСС.