Пламъците са стигнали близо до къщите в Изворище, Рудник, Банево и минното селище Черно море. Огънят е възникнал следобед и се е разпрострял на повече от 5000 дка, предимно необработваема земя, предаде БТА.

По разпореждане на кмета на община Бургас Димитър Николов служителите на "Управление при кризи, обществен ред и сигурност" (УКОРС) са подпомогнали действията на пожарната с водоноски от фирмите „Титан” и „Трейси”. Те са помогнали за потушаването на пожара в самото селище.

Междувременно говорителят на ОД на МВР-Бургас Цветелина Рандева съобщи, че пожарен автомобил е пропаднал в река при гасенето на огъня в бургаското село Изворище. Една от противопожарните коли на бургаската пожарна марка „Татра” е пропаднала, тъй като бетонно-дървения мост, по който е минала не е издържал нейната тежест и е пропаднала в реката. Автомобилът е смачкан отпред.
В гасенето на пожара са били ангажирани два автомобила от Бургас, един автомобил на Гражданска защита и един на летище – Бургас или общо четири автомобила, както и четири водоноски. Ангажирани в борбата с пожара са били 20 пожарникари, допълва "Фокус".

На една възрастна жена й е прилошало, но е дошла линейка и се е погрижила за нея. В погасяването на пожара са се включили и граждани, които имат постройки в селището. По първоначални данни пожарът е дошъл от с. Рудник.