Това обяви тя на пресконференция в Националния пресклуб на БТА.

"Ще участвам в това състезание до край, без самоотводи и договорки в последния момент", заяви Нинова.

Тя добави, че вярва на 90% в честността на битката за председателския пост. По думите й тези 10%, от които идвали съмненията й, били от разговори с нейни съпартийници от последните дни. По време на тях й е бил задаван въпросът дали не би се отказала и отстъпила от борбата за поста.

Нинова заяви, че ако бъде избрана за председател на БСП, ще се бори за идейна чистота и категорична лява същност на партията.

Депутатът добави, че ще наложи и организационни промени в БСП, с които би възложила повече права на местните структури. По думите й вместо кариеристи и ласкатели, в БСП ще се търсят професионалисти.

Депутатът добави, че в екипа й ще има място и за хора, които мислят различно от нея.

Въпросът за коалициите на БСП Нинова заяви, че би решила единствено след вътрешно допитване в партията. Тя добави, че в БСП има настроения, че Коалиция за България в този си вид не работи. Депутатът посочи, че ще бъде инициатор на разговори с всички политически и граждански субекти по четири основни въпроса - за демографския въпрос на България, за здравеопазването, образованието и земеделието.

Тя е открила електронен адрес, на който ще качи своите идеи за промяна на БСП и на България. Нинова призовава всеки, който има мнение за лявата политика и бъдещето на държавата, да й пише на адрес kornelia.promiana.bsp@dir.bg.

Ще чета и ще взема най-доброто
, заяви депутатът.

Корнелия Нинова посочи, че уважава всички свои колеги, които са заявили желание за участие в състезанието за председател на БСП.

"Човек се познава най-добре колко струва в две ситуации - в работа и в криза. С всички тях съм работила и то в кризисни моменти. Те струват много", добави депутатът.

Преди дни стана ясно, че освен видимо предпочитания от Сергей Станишев кандидат- министър Драгомир Стойнев, за лидерския пост ще се бори и Мая Манолова.

Междувременно Нинова заяви пред Нова телевизия, че е взела решение да се кандидатира за лидерския пост, след като Станишев реши да се оттегли.
Преди това тя твърдеше пред медиите, че няма такива амбиции.

"Тогава започнах да мисля по въпроса дали да не се кандидатирам за председател. През това време получих и номинация, което допълнително ме мотивира", каза Нинова.

Тя коментира и скандала с КТБ, който започвал да й изглежда субективен. По думите й се внушава на българите едно отношение към банките, което може да бъде пагубно за банковата система.
Нинова подчерта, че БСП не е зависима от двата лагера, които в момента са се вкопчили в битката около КТБ.