Вътрешният министър бе изслушан от депутати във вътрешната комисия по повод проведената на 21 февруари полицейска операция, при която във Франция бяха задържани 1400 кг кокаин.
Йовчев говори и за последвалите действия на МВР по установяването на съпричастност на български граждани към организацията на международен трафик на наркотици.

Акцията "Кокаинови крале" беше реализирана по време на предишното ръководство на МВР, като сред основните заподозрени беше посочен Евелин Банев - Брендо.

Йовчев посочи, че общинският съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев не е свързан със случая "Кокаинови крале", за такава връзка предупредиха от БСП.

Вътрешният министър отказа да отговори на въпроса дали Брендо е свързан по някакъв начин с Орлин Алексиев, чиято автокъща бе обискирана от полицията.

Общинарят още тогава обясни, че няма нищо общо с намерените наркотици. 

Колкото до изтеклите в медиите записи на СРС-та, Йовчев уточни, че те не са свързани с акцията за задържането на кокаина във Франция.

През юли 2013 година Брендо беше осъден на 20 години затвор от италиански съд. Миланският съд реши соченият за "кокаинов крал" на Европа да остане зад решетките по обвинение за организиране и участие в международен канал за трафик на дрога от Латинска Америка към Стария континент.

През март тази година обаче Софийският апелативен съд го пусна под домашен арест, като мотивираха решението си, с това, че разследването се е забавило в много дълъг период от време и няма опасност той да се укрие. Така Брендо се прибра в дома си в "Бояна".