"Добре сложен съм, добър на ръст съм, в добра форма съм", заяви Мартин Димитров по bTV във връзка с думите на министъра без портфейл, че той е “политически лилипут”.

Димитров бе категоричен, че Божидар Димитров трябва да си подаде оставката и няма намерение да се занимава с него повече. Според синия лидер думите на минисъра показват ниско ниво и едно много ниско образование.
Съпредседателят на Синята коалиция припомни думите на премиера Борисов от преди месеци, че при следващ голям гаф на Димитров ще поиска оставката му. Според Мартин Димитров определението на министъра “шибан народ” е достатъчно голям гаф за искането на оставката му. 

На 3 август Божидар Димитров заяви пред вестник "Дневник“ следното: “Защо бе, майка му стара, защо толкова злоба, бе. Ей т'ва не мога да си обясня при този шибан народ, при тези шибани колеги. Защо го правят?! Ние, българите, сами ще се изядем наистина!"
Той отправи тези думи по повод основателни съмнения за автентичността на мощите на Йоан Кръстител. След това той направи опит да се оправдае, заявявайки, че “не е казвал шибан народ“, а е “имал предвид група хора, наричащи се археолози“. В специална декларация до премиера Бойко Борисов археолозите в България заявиха, че Димитров злепоставя страната ни.

Днес лидерът на СДС отрече да има конфликт и напрежение с ГЕРБ, по думите му има принципни въпроси, които непрестанно се отправят.
“Моето желание е Синята коалиция да има свой собствен кандидат за президент, различен от този на ГЕРБ. Всичко, което се случва в България показва, че страната ни няма как да достигне средно европейския стандарт на живот", заяви Мартин Димитров.
Според него разликата между нас и средния европейския стандарт в момента се увеличава.