Това стана ясно от стенограмата, публикувана на сайта на правителството след срещата. Премиерът коментира, че добре, че президентът бил бърз в издаването на вето, защото кой знае още какво щяло да се случи.

„След ветото на президента аз няма да дам на депутатите да гледат този закон дотогава, докато не дойдете с ясни предложения. Ще си подготвим нов закон за държавните предприятия, за да могат да работят държавните горски предприятия. Ходете на ски в Австрия, ходете където искате, нека там да инвестират, тук вие ще ми кажете откъде ще ви дойдат заплатите и пенсиите. Не искате да добиваме газ, не искате да имаме туризъм - аз толкова мога", казва  още Борисов.

Той припомня, че са затворили АЕЦ "Белене" и са спрели "Бургас-Александруполис".
"Нека тези, които ви казват, че ще се вдигнат приходите, да кажат откъде ще ги вдигнат като дойдат на власт. Да ни кажат точно – ще дойдат приходи от…. кое, да чуя и вие да чуете също така. В политиката съм 12-13 години на различни постове върху името ми не съм дал думичка да се каже и това ми е силата в политиката", коментира премиерът.

Според него на Витоша било все едно е бомбардировка в Косово – съборени сгради, "ако е тенекиено нещо, можеш да пиеш един чай, ако не – няма къде да седнеш и "добър ден" да ти кажат."
"Щом така ви харесва, така да бъде. Никакви лобистки интереси няма при нас. Никакви. Освен здравомислещите хора, които считат, че не е лошо в България да има и зимен туризъм. Прекрасна природа, никой повече от тези, които инвестират в подобни сфери не пазят дърветата от сеч. 20 г. имаше поголовна сеч по горите и тези, които ги сякоха сега са на ваша страна. Защо?! А ние направихме всичките рестриктивни мерки, за да запазим горите – малки, големи, средни", добавя министър-председателят.

"Защо да си цапам партията и да давам възможност на олигарси, на агенти от Държавна сигурност, журналисти, които се изявяват за демократи?! Когато комунистите и тези, на които им дърпат конците и са убили дядо ми, на мен ми дадоха да работя сам в пожарната. Кой от вас е притиснат от правителството в каквото и да било?! Няма такова нещо. Иво Инджев ще е водач на демократичните журналисти – агент от Държавна сигурност – откъде накъде?!", казва още той.

"Да не изброявам монополисти в каолина. Ако има някъде монопол, твърд монопол в България, това е производството на каолин, който пряко отива в цената на тока след това. Защото централите едно и три – американската AЕS го купува двойно по-скъпо, отколкото държавната "Марица 2". Ще кажете, че това е хубаво, не е хубаво, защото след това ДКЕВР на базата на производствените разходи определя цената на тока и това е 20 години – кръгът „Агнешки главички”, ядосва се Борисов  (За такъв кръг смятаха политиците от СДС от 2000 г. против Иван Костов и Надежда Михайлова - Никола Николов, Красимир Каменов, Панайот Ляков, Пламен Иванов, Илиян Попов, Даниела Николова - б.р.).

"Те ще ми бъдат демократите и ще кажат, че аз съм диктатор – стига с това вече, мълчах си, дотук ми дойде. С кое сме били диктатори?! И ги оставих да се наговорят, ама е прекалено. Госпожа Кунева осем години беше министър, тогава ли се чуваше гласът на хората повече от сега?! Искат да я направят като Гърция, да я направят, само че аз не искам да участвам в това. Да ми наричат партия и мен лобистки тези, които 20 години ограбиха държавичката, ние не сме", ядосва се премиерът.

Той добавя, че се разделил с приятелката си преди пет години, не я чувал и виждал.
"Откъде накъде ще ми приказват глупости – снахите и децата на Политбюро. На Политбюро няма да им се дам. Всичко свързано с екологията приемам сто процента, връщат и спират. Всичко, свързано с политика – милиметър няма да им отстъпя, защото тези продадоха държавата, те направиха заменките на горите, те унищожиха и флората и фауната", добавя премиерът.

Той припомня, че на АМ "Хемус" заради щъркелово гнездо е спряно строителството, докато не се измътят щъркелите, както и че по "Струма" са направени "всякакви тунелчета".

Борисов разказва, че на световната купа по ски в Банско отишъл на опашка на лифта и имало може би два часа чакащи. Той попитал шефа на федерацията по ски Цеко Минев защо не направят още един лифт до него и той му отговорил, че не дават.
"Сигурен съм, че ако вие отидете зимата, застанете на опашката или питате скиорите, те ще ви кажат какво мислят. Толкова години е чакал, ще изчакаме още една. Чуйте и мнението на тези хора. Преценете колко дървета, ако ще се прави втори лифт, трябва да се насадят и да се направи. Но давайте възможност да се развива и туризмът, защото безспорно приходите на държавата и работните места са факт в последните две години", обяснява премиерът.

"Ако ще да стане, аз имам чест и достойнство. Да излиза някакъв и да вика, че съм безчестник аз…", коментира той реплика на Тома Белев от „Зелени Балкани”.

По думите на Борисов България е държава, в която последните години, когато ГЕРБ е на власт, има прираст на горите, безспорен отчетен факт в Евростат.
Той обяснява, че има надлежен ред да се проведе митинг и няма логика да се затваря път.