Вчера Стойчо Стоев-Чочо, един от похитителите на убитата Мирослава от Перник, се застреля в дома си, докато е бил на повторен оглед с полицаи.

„Просто не съм порицавал колегите от МВР, които са допуснали недопустима грешка, недопустима грешка - да се предоверят и да бъдат небдителни, когато се прави оглед. Просто грубо нарушение на всички, на всички, на всички правила, още повече, когато подобен заподозрян, макар и свидетел към момента, такива детайли казва, че е много близко до ума да считаш, че той е един от, най-малкото, участници”, каза още Борисов в кулоарите на парламента, цитиран от "Фокус".

Той обясни, че служителите на реда, които са били на огледа, веднага са поискали да им се вземат натривки, за да се изясни дали има по тях барутни частици. Така той отговори дали е сигурен, че става въпрос за самоубийство.

Премиерът повтори, че се е извинил по телефона на близките на убитата Мирослава, поднесъл съболезнованията си и обяснил какво искал да каже, предаде БТА. Той добави, че може би, думите му за телешките пържоли като награда за кучето, участвало в разкриването на случая, са били неуместни, но идеята била да отбележи заслугите на четириногото.

Борисов коментира, че медиите са събрали две негови изказвания по едно и също време.

"Аз вчера съм изказал и съболезнования, и извинения, и на майката, и на сестрата, много преди да се опитате да направите тази инсинуация. Когато съм коментирал работата на следовото куче, това е като кучкар – всеки знае, че това е най-добрата награда за него, както за Марин - орден „Стара планина”. Така че, на които хора е трябвало, съм изказал и съболезнования, и извинения", обясни Борисов пред журналисти, цитиран от "Фокус".

Министър-председателят коментира награждаването на вицепрезидента Ангел Марин с орден "Стара планина" - първа степен с мечове. Според него Марин не е трябвало да получи отличието, защото е помилвал много престъпници.
"Хората се радват на ордени, кучето - на месо. Това съм казал, нещо пак ли съм сгрешил", попита журналистите Борисов.