Това заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов по повод билбордовете с надпис: „Аз ще уволня Бойко Борисов”, предаде Агенция „Фокус”.

Борисов каза, че са били похарчени много средства преди 2 години, за да се сложат билбордове, гласящи: „Когато гласуваш за Борисов, получаваш Костов”. „Видя се, че тези хора са си похарчили парите напразно. И това ще се види, че е лъжа. Ние не харчим пари за такива неща и не се занимаваме с такива неща”, коментира министър-председателят.

Той не отговори на въпроса дали той е наредил свалянето на билбордовете още на същия ден, в който се появиха - 11 юли.

Днес пък се появи и интернет страница, която също "уволнява" премиера Бойко Борисов.

Чисти сме пред съвестта си. С малцинство изведохме България от кризата. Вече има ръст, има добро усвояване на европейските фондове и се вижда колко неща се правят всеки ден”, каза още премиерът. Той заяви, че е планиран сериозен разход за изграждането на автомагистрала „Струма”.
Вчера министър Росен Плевнелиев изчисли стойността на магистралата на 1 млрд. евро.
„Едва ли има български гражданин, който да не иска тя да стане. Целият регион в Южна България. Или да не стигне от столицата си до морето по магистрала”, добави Борисов.

"Европа се отваря за нас и няма нищо лошо в това, че се търсят български лекари. Какво лошо има в това, ако ни трябват 10 000 медици, ние да произведем 20 000 и те да работят навън. Няма нищо лошо така, както германците произвеждат автомобили, ние да произвеждаме медици", каза още Бойко Борисов, който откри залата на най-новия Аудиторен комплекс в Медицинския университет в Пловдив.
"Така, както ние вкарваме специалисти в други сфери, защото им плащаме по-добре, България да изнася медици другаде. Казвам го, защото е много важно да уважаваш себе си," добави премиерът, цитиран от "Сега".

Той изтъкна, че новият Аудиторен комплекс е по-хубав и от университета в Хага, където се е срещнал преди дни с български студенти.
"Това е осъществимо, когато има ръководство, което милее за работата си, а държавата дава парите на части, докато нещата се случат", категоричен бе Борисов.

Последна актуализация в 18,45 ч.