Магистратите определиха 10 000 лева гаранция за бившия председател на Общинския съвет във Варна, съобщиха от пресцентъра на съда, цитирани от Дарик радио.

Адвокатите на Борислав Гуцанов мотивираха искането със здравословното състояние на клиента си, който се нуждаел от чести медицински прегледи в специализирани заведения. Здравето на бившия шеф на общинарите във Варна рязко се влоши след ареста му при операция „Медузи” в края на месец март. Политикът първо влезе във варненска болница с диагноза пневмония, а след това беше преместен да се лекува в София.

Преди днешното решение на съда Борислав Гуцанов имаше най-тежката мярка от всички задържани при операция „Медузи”. Управителят на „Градски транспорт” Пенчо Пенчев и бизнесменът Даниел Славов-Дънката бяха пуснати на свобода срещу парични гаранции, а счетоводителката на общинската фирма Йоана Кръстева е с мярка „подписка”.

И четиримата са обвинени за неизгодни сделки и злоупотреби при покупката на автобуси втора употреба от Германия и Франция за общинска фирма "Градски транспорт” между 2003 - 2007 година.