Националистите окупирали заседателната зала и един от работните кабинети на комисията в знак на протест срещу решение на ЦИК  да спре техен предизборен клип, съобщи Нова телевизия.

По думите на Боян Расате от комисията многократно ощетявали формацията, на която е лидер.

"Настояваме за среща с представител на ЦИК, за отмяна на решението за спирането на нашия клип с дете с трикольор, докато в същото време се въртят по-спорни клипове на ДПС. Искаме равнопоставеност, защото има двоен стандарти", заяви още националистът.

Говорителят на ЦИК Александър Андреев коментира пред "Фокус", че служители на НСО са локализирали хората, нахлули в помещенията.

От НСО уточниха пред БГНЕС, че около 15.30 часа 17 агресивно настроени лица са нахлули в сградата на Народното събрание през входа от към пл. "Батенберг", без да се съобразят с установения ред.

В 18.30 часа около 30 полицаи на жандармерията и „Охранителна полиция” са влезли в сградата. В 19.15 часа са излезли всички без момчетата, които нахлули вътре. Засилено е полицейското присъствие.
 
Заседанието на Централната избирателна комисия не е било прекъсвано.
ЦИК не работи под натиск и не се среща с криминални, заяви за Агенция „Фокус” говорителят на комисията Цветозар Томов във връзка с нахлулите в сградата хора.

Тони Баждаров, водач на листа на БНС за пазарджишкия избирателен район, заяви пред събралите се отпред журналисти, че съпартийците му са заобиколили загражденията в сградата и влезли без насилие.

"Аз влязох последен, така че вече нямаше заграждения, всички се бяха разпръснали на някъде и се чудеха какво да правим сега. Националната ни сигурност не струва и пет пари, ако не бяхме граждани, а обучени за подривни действия хора, какво ще се случи?", попита Баждаров.

Вчера ЦИК съобщи, че е спряла предизборния клип на партията на Боян Расате, тъй като в СЕМ е постъпило оплакване, че във видеото участва дете с националния флаг в ръце. Клипът е бил излъчен на 5 септември по БНТ 1.

По-рано днес лидерът на "Атака" Волен Сидеров оглави протест пред Министерски съвет срещу предстоящото поскъпване на тока. Симпатизанти на неговата партия пък опитаха да нахлуят в сградата на ДКЕВР, която се намира наблизо.