Досега Карлос признаваше само за вземането на 70 души за заложници в централата на ОПЕК във Виена през декември 1975 г., при което загинаха трима души.

На въпрос на венецуелския вестник "Насионал" колко са цивилните жертви в терористичните нападения, извършени от него, Карлос, чието име е Илич Рамирес Санчес, отвръща, че те са били много малко, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"По мои изчисления цивилните жертви са не повече от 10 на сто от общия брой. Сред убитите между 1500 и 2000 души цивилните жертви са не повече от 200", казва той в интервюто, дадено по телефона от затвора във Франция на 27 и 28 октомври.

Основните терористични актове, в които е заподозрян Карлос като организатор или извършител, са в периода от края на 1973 до началото на 1984 г. В тях са загинали най-малко 20 души, посочва АФП.

62-годишният венецуелец заявява пред "Насионал", че под негова координация са извършени над 100 терористични атаки.

Карлос признава, че е допускал някои малки грешки и се сравнява с кубинския президент Фидел Кастро, заявявайки, че той е "убил повече хора", предаде БГНЕС.
"Тероризмът ще съществува дотогава, докогато империалистите запазват световна доминация. Аз съм врагът на терористите, които са САЩ и Израел", заявява още Чакала.

Убеден, че ще бъде освободен от затвора, Карлос казва, че ще се присъедини към правителството на венецуелския президент Уго Чавес, за да "помогне за въоръжената му защита".

Карлос е в затвора от 1994 г. През 1997 г. е осъден е на доживотен затвор за убийството на двама полицаи и информатор в Париж през 1975 г.

На започващия процес той ще бъде съден от специален наказателен съд за терористични действия, извършени във Франция между 1982 и 1983 г., посочва АФП.